LA MORT DE CRIST NO VA SER EN VA

- Fidel Caralt -

Però Jesús tornà a cridar amb tota la força, i va expirar. Llavors la cortina del santuari s’esquinçà en dos trossos de dalt a baix; la terra tremolà, les roques s’esberlaren; els sepulcres s’obriren, i molts cossos dels sants que hi reposaven van ressuscitar.
Mateu 27:50-5

 

L’evangelista Mateu ens diu que just després que Jesús moris a la creu van succeir una sèrie de fenòmens estranys que van fer pensar a mes d’un que quelcom molt gran acabava de passar : la cortina del santuari s’esquinçà en dos trossos de dalt a baix, la terra tremolà, les roques s’esberlaren, els sepulcres s’obriren i molts cossos dels sants que hi reposaven van ressuscitar.

Què volia dir tot això?

Doncs, és evident que aquests successos expressaren que la mort de Crist no va ser en va. Ans al contrari, va ser tremendament important, perquè ens portava a la reconciliació amb Déu.

Aquesta cortina que esmenta l’evangelista separava, dins el temple, l’espai sant d’aquell que era anomenat santíssim; allà on la presència de Déu es manifestava. Un lloc on només podia entrar el Gran Sacerdot un cop l’any per intercedí pels pecats del poble.

Aquesta cortina simbolitzava la gran separació que hi ha entre l’home i Déu. Aquesta separació està provocada pels nostres pecats, les nostres rebel•lions contra Déu i la seva llei.

Sí, la Bíblia diu que tots hem pecat i afegeix: no hi ha ni un que sigui just. I és per això que estem separats de la glòria de Déu. No podem fer res pel nostre compte per apropar-nos a ell.

Però quan Jesús va morir la cortina del temple es va esquinçar de dalt a baix, dient-nos a tots, d’aquesta manera tant gràfica, que el camí que estava tallat, era obert.

Jesús va dir: Jo sóc la porta: els qui entrin per mi se salvaran.

Aquesta porta resta oberta per tot aquell qui vulgui traspassar-la i reconciliar-se amb Déu.  Jesús, amb la seva mort, va convertir l’abisme que ens allunyava del Senyor en un pont de salvació i reconciliació.

Per altra banda, el terratrèmol i les resurreccions que varen succeir, ens avançaven el poder de la mort del Crist. Jo sóc la resurrecció i la vida, va dir Jesús. Tots aquells qui creguin en ell tindran vida eterna.

Jesús amb la seva mort, converteix l’enemistat en pau i la mort en vida.

 

Noticias relacionadas:

  • <Fidel Caralt> Mateu 8:27   I la gent comentava amb admiració: "Quina mena d’home de ...

  • O P I N I Ó  |  Ventijol suau  |  per Guillem Correa, pastor a Barcelona i secretari general del ...

  • O P I N I Ó  | Ventijol Suau |  Guillem Correa, pastor a Barcelona i Secretari General del ...

  • < Fidel Caralt > Mateu 16, 24-25 Diuen que un turista americà, a principis del segle ...

  • < Fidel Caralt >   Jesús baixà de la muntanya, i molta gent es posà a seguir-lo. Llavo ...

Els comentaris estan tancats