LUTER, UNA REFORMA REVOLUCIONARIA

EL PERIÓDICO.

ALBERT SÁEZ | BARCELONA.Diumenge, 30 d’octubre de 2016

Les esglésies protestants arrenquen aquest dilluns la commemoració del 500 aniversari de la Reforma promoguda per Luter. El 31 d’octubre de 1517, el que aleshores era un monjo catòlic agustinià va penjar a l’església del Palau de Wittenberg les anomenades 95 Tesis. Els arguments d’un teòleg per criticar les indulgències es van convertir en un programa de reforma de l’Església catòlica que va acabar amb un cisma. Aquell acte de Luter va marcar la posterior història europea, tant en el pla religiós com en el polític, econòmic i cultural. La història de les 95 tesis sintetitza els canvis que van significar el pas del món medieval a la Modernitat…..

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/lutero-una-reforma-revolucionaria-5595087

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats