JOSEP MARIA MARTÍNEZ, UNA PERSONA BONA

OPINIÓ | Ventijol suau | per Guillem Correa, pastor a Barcelona i secretari general del CEC

En Josep Maria Martínez (16.02.1924-18.06.2016), el Senyor Martínez -com era conegut popularment-, ha passat a la presència del Senyor.

Qui va ser el Sr. Martínez?
Va ser una persona bona, definida per la seva fe cristiana i pel seu cridament al servei dels altres.
Sens dubte, una de les grans figures del protestantisme del segle XX.

Com a pastor va servir majoritàriament a l’Església Evangèlica Baptista de Gràcia, coneguda com l’Església de Verdi -en referència al nom del carrer on està ubicada- de la ciutat de Barcelona però també va ser impulsor i pastor d’altres Comunitats Locals a Catalunya.
Com a emprenedor va ser el motor de la recuperació o de la creació de bona part del teixit social i institucional protestant després de la desfeta de la guerra civil. Un protestantisme perseguit i orfe, que vivia la seva fe qüestionat per l’ordre establert, va trobar en un pastor, com en Josep Maria Martínez, el guiatge que en aquells moments tan difícils necessitava.
Com a intel·lectual va ser teòleg, escriptor, autor i professor de tota una generació necessitada de referents.
En definitiva: pastor, emprenedor i intel·lectual en una mateixa persona que va saber liderar aquella part de l’Església Protestant que tenia sota la seva cobertura en dos moments claus de la nostra història: la postguerra i l’esclat de la democràcia.
Amb aquestes credencials es podria pensar que en Josep Maria Martínez tenia raons més que suficients per estar cofoi d’ell mateix. I en realitat les tenia però el cert és que ell va viure totes aquestes facetes de la seva vida des de la pulcritud, la discreció, la correcció i la prudència.
Un estil de vida ple de serenor que explicava, sense paraules, que el Sr. Martínez era una persona bona.

Un apunt final. El pastor Martínez va ser un home d’unitat, d’unitat de l’Església, més enllà de les seves pròpies fronteres.
Va ser un dels impulsors del Consell de les Esglésies Evangèliques de Catalunya, un organisme que va néixer dos anys abans de sorgir el Consell Evangèlic de Catalunya, i que va ser l’origen de l’actual Consell Evangèlic, que enguany celebra el seu 35è aniversari.
Aquesta convicció, de que la Comunitat Evangèlica ha de treballar plegada, no només va ser una realitat durant el seu pastorat de l’Església de Verdi, sinó que va deixar aquest llegat a bona part dels pastors que el va succeir transformant aquesta Comunitat Local, durant molts anys, en un referent per a la unitat del poble evangèlic de Catalunya.
Que avui, tot recordant la seva vida, fem nostre el bo i millor del Sr. Martínez, un home bo que, amb la seva vida, va honorar el Déu en qui creia i en qui nosaltres també creiem.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats