JOSEP MARIA MARTÍNEZ, PASTOR, ESCRIPTOR, TEÒLEG I PROFESSOR

Josep Maria Martínez va néixer el 16 de febrer de 1924 a Castejón (Navarra) i va morir el passat 19 de juny de 2016 a Barcelona.

Als 12 anys es va traslladar amb la seva família a Manresa (Barcelona) on va conèixer l’Evangeli i es va lliurar a Crist. Immediatament després de finalitzar la Guerra Civil, en circumstàncies difícils va tenir una profunda experiència espiritual que li va portar a consagrar la seva vida a Crist i al seu servei.

L’estiu de 1943 va ser cridat per Samuel Vila, pastor de l’església baptista de Terrassa, per col·laborar en diverses formes de ministeri. Al maig de 1948 és convidat per l’església baptista de Barcelona a acceptar el pastorat de la mateixa. Així es va iniciar un ministeri fructífer que va durar trenta anys. Al 1979, per motius de salut, va haver de renunciar al ministeri pastoral. Llavors la congregació havia passat de 100 a 400 membres.

Els seus últims vint anys de vida activa els va dedicar majoritàriament al treball literari, a l’ensenyament bíblic-teològic i a l’acompliment de càrrecs en juntes o comitès de diferents entitats evangèliques. En el seu moment va ser director de les revistes EL ECO DE LA VERDAD, EL CRISTIANO ESPAÑOL i posteriorment de la revista teològica ALÉTHEIA.

Va ser secretari i després president de l’Aliança Evangèlica Espanyola, professor i President del Centre Evangèlic d’Estudis Bíblics de Barcelona, president de la Federació d’Esglésies Evangèliques Independents d’Espanya, president de la Federació Internacional d’Esglésies Lliures, de la Societat Bíblica i de la Unió Bíblica.

Casat amb Julia Vila, el matrimoni va tenir tres fills: Elisabet, Pablo i Ana.

Format teològicament en la línia del London Bible College de Londres, dominava l’anglès, francès i alemany, la qual cosa unida als seus coneixements d’hebreu, grec i llatí, confereix a les seves obres el caràcter d’escrits acadèmics, però també clars i amens, assequibles al gran col·lectiu de lectors. La seva obra més llegida en el camp de l’estudi és la dedicada a l’Hermenèutica Bíblica, fruit d’una àmplia i detallada labor de recerca que, des de la seva posició evangèlica conservadora, s’obre al diàleg amb tendències modernes de tots els camps i es resol en una síntesi personal netament bíblica.

Els últims anys de vida activa, l’autor va exercir un ministeri d’abast internacional mitjançant la seva pàgina web: www.pensamientocristiano.com

BIBLIOGRAFIA:

Hermenèutica Bíblica; Job: La Fe en Conflicte; Per què encara sóc cristià; Salms escollits; Ministres de Jesucrist; Pastoral: Introducció a l’Espiritualitat Cristiana; Espanya Evangèlica Ahir i Avui; La Teologia de l’oració; La teva vida cristiana: Guia per a nous creients; Fonaments teològics de la fe cristiana; Cristologia bàsica: Contemplant la glòria de Crist; Crist l’incomparable; La Bíblia diu. En col·laboració: Escollits en Crist; Trenta mil espanyols i Déu; Els cristians al món d’avui; Església, societat i ètica cristiana; Abba, Pare.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats