FINS AVIAT I BENVINGUT DE NOU

OPINIÓ | Ventijol suau | per Guillem Correa, pastor a Barcelona i secretari general del CEC

Per raons reglamentàries, el que ha estat fins ara President de la Federació Protestant (FEREDE), el pastor Josep Lluís Andavert, no s’ha pogut presentar a la reelecció del seu càrrec.
El pastor Josep Lluís Andavert ha estat President de la Federació Protestant per un període de quatre anys. Durant aquest temps ha repetit, un i un  altre cop, el seu discurs en defensa dels drets de les minories religioses.

Bona part del seu discurs ha estat destinat a demanar la reforma de la Constitució Espanyola perquè sota aquest marc jurídic les minories religioses no tenim un tracte d’igualtat i d’equitat ni amb l’Església majoritària ni en relació a la societat civil organitzada.
El fins ara President de la Federació també ha deixat entreveure que, si fos una altra la mirada política, amb la mateixa Constitució es podria aconseguir l’encaix social de les minories religioses, però com que l’argument de fons és el constitucional aleshores el que ha proposat és canviar-la en el punt referent a la llibertat religiosa.
El President sortint ha acabat el seu mandat sense que les seves paraules tinguessin gaire ressò polític ni mediàtic però, precisament, per aquesta raó cal posar en valor, entre d’altres aportacions que ha fet, aquesta vella i mai aconseguida reivindicació.

L’ha substituït en el càrrec el ben conegut i també molt apreciat pastor Daniel Rodríguez.  No és el primer cop que el pastor Daniel Rodríguez ocupa aquesta responsabilitat la qual cosa l’ajudarà, encara més, en la tasca que li ha estat encomanada.
Un “fins aviat” pel pastor Josep Lluís Andavert i un “benvingut de nou” al pastor Daniel Rodríguez.

Un apunt final.

Cal remarcar que tant el president sortint com el president entrant de la Federació són catalans. Segurament en altres moments de la nostra història aquest seria un fet pràcticament irrellevant però avui cal posar-lo en valor per deixar constància que a la Federació Protestant no hi ha catalanofòbia, la qual cosa és una molt bona notícia per a tots nosaltres i per a tot el país.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats