CELEBREM EL CRIST RESSUSCITAT

OPINIÓ | Ventijol suau | Per Guillem Correa, pastor a Barcelona i secretari general del CEC

Setmana Santa és un temps  especial per a la cristiandat. És el temps de la memòria. Però també és el temps del recolliment. És temps per recollir-se sobre un mateix i deixar que l’experiència de pietat que ens aporta la fe cristiana creixi en el nostre interior.
Coneixem la història, hem llegit i rellegit els texts de la Paraula de Déu, però en aquest exercici de viure i de reviure un relat conegut ens cal tornar a obrir el nostre cor per retrobar-nos amb l’emoció de la resurrecció.

La bogeria de la fe ens porta a afirmar el que és impossible per a la nostra racionalitat. No podem explicar el miracle, però confessem que creiem en el miracle del Crist Ressuscitat.

Aquesta és la nostra fe.
Aquesta és la nostra confessió.
Aquesta és la nostra proclamació.

Enmig, i rodejats, d’un món que diu creure només en el que pot tocar amb les seves mans, els cristians afirmem creure en el que toquem en el nostre cor.
Per a nosaltres, el Crist Ressuscitat és la més gran expressió de l’amor de Déu mai millor explicada.
Si la Bíblia, la paraula de Déu, es resumeix en les paraules: Déu és amor, l’amor de Déu s’expressa com mai en la seva mort.
Sí, és cert. Creiem i proclamem que Crist ha Ressuscitat, però és que abans va morir per amor per a tots nosaltres.

És aquesta mort que dóna sentit i fortalesa a la seva Resurrecció.
Aprofitem aquesta Setmana Santa per viure-la des de la normalitat de la fe del creient que sap que si Crist va Ressuscitar la seva només és una anticipació de la nostra resurrecció, gràcies a la nostra fe en Jesús.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats