UNITAT? … DE QUINA UNITAT PARLEM?

REFLEXIÓ | Per Joan M. Argudo, pastor a Barcelona

Malauradament  el primer discurs de Francesc, convertit en vídeo viral a la xarxa, no em sorprèn.
De fet, l’esperava d’un moment a l’altre.
Durant l’any 2015 vam poder observar un important nombre d’acostaments i acords des de la cadira papal, amb les grans religions. I amb tota certesa, estic segur que vindran més declaracions i estratègics moviments des de Roma per aconseguir unir, a l’estil Vaticà, el que mai aprovaria Jesucrist. La unitat a qualsevol preu. Però…, de quina unitat parla Francesc?
No caiguem en equívocs deixant-nos portar per romanticismes religiosos, cinematogràficament ben posats en escena, que a l’home li semblen camins de bé, però que el seu fi és la mort.
El que Roma torna a intentar s’anomena ecumenisme del de sempre. El que van patir Luter o Calví en les seves carns. El que van suportar els màrtirs ajusticiats per la “santa” Inquisició, per voler buscar la veritat i tenir la llibertat de viure-la. El que van aguantar tants homes i dones que van veure com se’ls prohibia llegir la Bíblia, font de vida. El que van viure els nostres avis, sentint-se marginats a les escoles per ser protestants. El que encara viuen en molts llocs d’Amèrica Llatina (com Chiapas) quan les seves cases són cremades per ser evangèlics. El que hem d’escoltar sovint, quan se’ns titlla quan convé,  del que no som: Ni germans ni separats.
L’ecumenisme basat en el “amor” que proposa Francesc, no és l’ecumenisme que desitja tornar a les fonts de la Veritat. L’ecumenisme que proclama l’Església fidel a Jesucrist -amb el necessari respecte a cada creença- té un missatge molt diferent: Només Jesús és el Camí, només ell és la Veritat, únicament ell és la Vida … i ningú no arriba al Pare si no és per Jesucrist, únic mitjancer entre Déu i els homes.
Amb tots els respectes a les diferents religions, he de dir alt i clar que Jesucrist ens ensenya que NO és veritat que tots són fills de Déu. Afirmar el contrari, com fa Francesc,  per donar-li aquest toc unitari al seu missatge, seguint la tradició catòlic romana, no té res a veure amb la veritat. I el que és pitjor, porta a la perdició, als que benèvolament el creuen i obeeixen.
La Bíblia, única norma de fe i conducta per a un cristià, ensenya amb rotunditat que quan Crist torni, TOT genoll (tota religió) es doblegarà davant d’ell, al mateix temps que totes les confessions reconeixeran que només Jesús és el Senyor, i que fora d’ell no hi ha salvació.

Pr. Joan M. Argudo Avellana

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats