EL CULTE DE LA REFORMA PER TVE

OPINIÓ | Ventijol suau | per Guillem Correa, pastor a Barcelona

Fins ara la bona notícia era que el Culte de Nadal de l’Església Protestant era retransmès per TVE. Ara, a aquesta bona notícia, cal afegir una segona bona notícia: El Culte de la Reforma també es retransmetrà, i en directe, per TVE.
Creiem que aquestes dues bones notícies s’han de conèixer i s’han de celebrar. Quan estem a tocar de la celebració del V Centenari de l’inici de la Reforma Protestant, el 31 d’octubre de l’any 2017, TVE mostra la seva sensibilitat per la pluralitat religiosa i posa en antena dues retransmissions d’espiritualitat protestant.
La notícia té un doble valor. En primer lloc, perquè demostra el que ja s’ha dit de sensibilitat amb l’espiritualitat protestant però el més important, en segon lloc, perquè ho fa amb una iniciativa que dóna sentit a una televisió pública.
És evident que, en un entorn de creixent secularisme, fer propostes de programació de cerimònies religioses no fa pujar els índexs d’audiència però és, precisament, per aquesta raó que existeix la televisió pública: per recollir altres sensibilitats socials que no són les respostes demanades pels índex d’audiència.
Moltes felicitats a les persones que han treballat anys i anys per aconseguir-ho.
Moltes felicitats als directius de TVE per aquesta mostra de sensibilitat.
I ara ens toca a l’audiència seure davant dels nostres televisors el dia en què sigui retransmès el Culte de la Reforma Protestant.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats