S’INICIA EL DESPLEGAMENT DE L’ASSISTÈNCIA RELIGIOSA ALS CENTRES SANITARIS DE CATALUNYA

El passat divendres es va presentar el desplegament del conveni de col·laboració del Departament de Governació i Relacions Institucionals i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya amb el Consell Evangèlic de Catalunya. El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, i la directora general d’Ordenació i Regulació Sanitàries, Roser Vallès han demanat als hospitals que s’acullin a aquest conveni, un pas necessari per aplicar-lo en tots els centres sanitaris i que s’està impulsant durant aquestes setmanes.

L’acte es va fer a l’Hospital de la Vall d’Hebron, amb la presència del seu gerent, Vicenç Martínez. El conveni permet que es faci possible l’assistència religiosa als malalts evangèlics ingressats en els centres hospitalaris per part de voluntaris designats pel Consell Evangèlic i que hagin rebut formació específica en aquest àmbit.

Guillem Correa, ha remarcat la importància de desplegar aquest conveni perquè “ajudarà a generar un espai de confiança i a sortir de l’anonimat”. Això també s’ajusta a la necessitat de respondre a les demandes d’un “protestantisme sociològic”; de persones de tradició evangèlica, que no mantenen cap relació estable amb la seva comunitat, però que en moments difícils busquen un suport espiritual d’acord amb les seves conviccions.

El conveni també permetrà a la comunitat protestant consolidar una xarxa d’experts en l’atenció en el món sanitari. “Tant en l’àmbit hospitalari com a les presons aspirem a tenir persones que a més hi puguin tenir una dedicació laboral”. Però abans que això arribi, veu aquest reconeixement com un “pas de maduresa, d’entendre que no es pot separar la dimensió religiosa de l’atenció al malalt”. En aquest sentit, també destaca la participació de la comunitat protestant en el programa d’atenció integral als malalts avançats de l’Obra Social “la Caixa”.

En la mateixa reunió es va presentar la nova versió de la “Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres sanitaris”, una actualització de l’edició del 2005 i es pot consultar íntegrament a internet, amb un apartat específic per a cada confessió.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats