EL GTER AL PARLAMENT DE CATALUNYA

El Grup de Treball Estable de Religions (GTER), el dia 11 de febrer del 2015, ha celebrat al Parlament de Catalunya la Setmana Mundial per a la Harmonia Interconfessional, promulgada per les Nacions Unides, i el seu 10è aniversari

A més de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que presidia l’acte han intervingut l’actual president del GTER, Guillem Correa, el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, i el director del Comissionat d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, Ignasi Garcia Clavel. També hi han assistit representants de les diverses confessions que integren el GTER i de diferents partits polítics.

10 anys
Ja fa més de deu anys que el GTER treballa per l’harmonia, l’entesa i la col·laboració entre religions. L’esdeveniment d’avui ha representat alhora la cloenda del seguit d’actes programats per celebrar el seu 10è aniversari, que es van iniciar el passat mes de juliol al Palau de la Generalitat amb un acte central de celebració en què van participar el president i la vicepresidenta del Govern, Artur Mas i Joana Ortega, respectivament.

El GTER és avui a Europa una referència com a entitat pionera a la península ibèrica, integrada per representants d’institucions interreligioses que fan del seu diàleg interreligiós la base d’una pedagogia abocada a l’acció. En formen part  l’Església Catòlica, la Comunitat Evangèlica, l’Església Ortodoxa, la Comunitat Musulmana, la Comunitat Jueva i, mitjançant el Consell Interreligiós, també s’integren altres religions presents a casa nostra.

Intervencions:

Límits, Llibertat d’Expressió i Llibertat Religiosa”, Antoni Matabosch

La creació del GTER, un nou paradigma d’acció”, Llum Delàs

Què podem fer tots junts”, Fàtima Ahmed

Memòria dels 10 anys del GTER”, Guillem Correa

La primera App interreligiosa
El GTER ha aprofitat aquest acte per presentar oficialment la primera aplicació (App) de diàleg Interreligiós que existeix a Europa. La nova aplicació GTER, gratuïta i accessible des del mòbil, permet resseguir l’actualitat de la programació de les activitats interreligioses de caràcter públic que tenen lloc a Catalunya.

Font: Nota de Premsa del Parlament de Catalunya

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats