COMIAT DE JOSEP PERERA

Josep Perera i Garriga, President Honorari de l’Arxiu Gràfic i Documental Evangèlic (AGDE), va passar a la presència del Señor, el divendres 13 de febrer 2015 a l’edat de 97 anys. Un nombrós públic va estar present acompanyant la família en el culte de comiat que va tenir lloc abans d’ahir al matí.

Josep Perera va néixer a Balaguer, comarca de La Noguera, el 1917. De ben jove ingressà al moviment Boy Scout, que s’anomenava “Minyons de Muntanya” i en fou Guia Excursionista.

Quan tenia 20 anys, va ser mobilitzat i va lluitar al bàndol republicà en la guerra civil espanyola. Posteriorment va haver de fer el servei militar a Zamora on va conèixer Olívia, amb qui es va casar. A Zamora tingué contacte amb la comunitat evangèlica i allà es convertí a Crist. Tornà a Barcelona i immediatament va actuar com a predicador itinerant en diversos indrets de Catalunya.

Més tard formà part del Consell d’Ancians de l’Església Evangèlica del carrer Terol a Barcelona i fou dirigent de les comunitats a Mollet i Sant Adrià del Besòs. Col·laborà amb el grup “Sintonitzant amb Déu” i en les emissions de Ràdio Santa Coloma de Gramenet.

Durant 25 anys va ser director dels campaments per a infants de la Fondation Le Grain de Blé, a Suïssa. Treballà com a responsable d’adolescents en diverses esglésies de Barcelona i, des del 1977, va ser responsable de grups de viatges per Europa i l’Orient Mitjà.

El 1987 fou ordenat Pastor de l’Església Evangèlica de Granollers (al carrer Camí vell de Canovelles). També va ser President de la FIEIDE a Catalunya i coordinador de la Fundación Semilla de Trigo. Era membre de l’Església Baptista de Gràcia i Membre d’Honor del Centro de Investigaciones Bíblicas – CEIBI.

El 1996 va crear l’Arxiu Gràfic Documental Evangèlic, del qual va ser President fins el 2014. Des d’aquesta data n’era el President Honorari.

D’entre els molts reconeixements que va rebre destaquem el que el Consell Evangèlic de Catalunya li va retre fent-li entrega de la Medalla de l’entitat en un acte celebrat el 3 de gener de 2009.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats