MANIFEST DEL GTER DAVANT L’ATEMPTAT TERRORISTA

El Grup de Treball Estable de Religions (GTER), del qual el Consell Evangèlic de Catalunya en forma part, ens fa arribar un Manifest després de l’atemptat terrorista a França:

MANIFEST:

Davant l’atemptat que ha tingut lloc a París el 7 de gener del 2015, i a iniciativa de la Federació del Consell Islàmic de Catalunya i la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, el GRUP DE TREBALL ESTABLE DE RELIGIONS (GTER) declara que:
•    Rebutja amb totes les seves forces els assassinats comesos a la redacció del setmanari ‘Charlie Hebdo’;
•    Manifesta que el veritable Islam és pacífic i no dóna cap suport ni empara cap acte de violència i encara menys  homicidis;
•    Vol continuar treballant a fi que no es malmeti la convivència social que gaudim a Catalunya entre les diverses religions i entre les religions i la societat. Totes les religions, enteses correctament, són factors de pau i convivència.
•    Vol fer arribar el condol a les víctimes i els seus familiars, i se sent proper en el seu patiment.

El GTER està treballant des de fa més de deu anys per diferenciar conceptes religiosos de qualsevol tipus de violència. I en aquest sentit, per aquest mes de gener, s’ha programat una jornada oberta a tothom sobre “La realitat de l’Estat Islàmic i les minories religioses al mitjà orient”.
El GTER està format per les comunitats religioses següents: l’Església Catòlica, la Comunitat Evangèlica, l’Església Ortodoxa, la Comunitat Musulmana, la Comunitat Jueva i, a través del Consell Interreligiós, s’integren les altres religions presents a casa nostra.
Més informació www.grupdereligions.org

Barcelona, 8 de gener de 2015

Comunitat Protestant            Comunitat Musulmana          Comunitat Jueva              Església Catòlica                Església Ortodoxa

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats