Conveni per a l’assistència religiosa evangèlica als hospitals públics de Catalunya

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, el conseller de Salut, Boi Ruiz, i el secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya, Guillem Correa, van signar ahir, 29 de juliol 2014, un conveni de col·laboració per garantir l’assistència religiosa evangèlica als centres hospitalaris públics de Catalunya.

En virtut d’aquest conveni, el CEC designarà els agents pastorals que, de forma voluntària, realitzaran l’assistència religiosa a les persones ingressades en els centres hospitalaris públics i als seus familiars, prèvia sol·licitud, i coordinarà la seva actuació. A més de l’acreditació del CEC, els agents pastorals hauran d’estar autoritzats pels centres públics amb els quals es col·labori.

Per la seva banda, el Departament de Salut es compromet a donar a conèixer el conveni als centres sanitaris i a oferir al CEC accions formatives específiques sobre matèries relacionades amb el projecte.

D’aquesta manera es garanteix el dret a l’assistència religiosa dels malalts evangèlics i dels seus familiars, tal com disposen la llei orgànica de llibertat religiosa, l’Estatut d’autonomia i el conveni marc de cooperació entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya i el Consell Evangèlic de Catalunya.

Recull de fotos de la signatura del Conveni

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats