Commemoració del Xè aniversari del GTER

Aquest dilluns passat el Grup de Treball Estable de Religions (GTER) ha celebrat el seu desè aniversari al Palau de la Generalitat en un acte presidit pel president Artur Mas.

Va ser l’any 2004 quan un grup de representants oficials de les confessions catòlica, protestant, musulmana, jueva i ortodoxa van establir les bases per a la trobada, col·laboració i l’entesa entre les religions, i entre els creients i la resta de la societat civil, constituint el GTER.

Era, i continua sent, una iniciativa pionera a Espanya i també a Europa no només pel seu model de diàleg basat en la transformació social i en la pedagogia de l’acció, més enllà d’un exclusiu debat teològic, sinó perquè van ser les mateixes confessions les que es van autoconvocar, autoreconèixer i autorganitzar. Durant aquests 10 anys, el GTER ha esdevingut un model internacional de diàleg obert, conciliador capaç d’adaptar-se a les necessitats actuals i mostrant a la resta del món que hi ha també un altre model de fer diàleg interreligiós: un diàleg de vida fonamentat en l’esperança i el compromís.

A l’acte el Consell Evangèlic de Catalunya, un dels membres fundadors del GTER, va estar representat per un destacat grup de personalitats de la comunitat protestant que, amb la seva presència, van voler donar suport a la tasca del GTER i sumar-se a la celebració.

Més informació: www.grupdereligions.org

Font: Nota de premsa GTER

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats