L’any del GTER

O P I N I Ó  |  Ventijol suau  |  per Guillem Correa, pastor a Barcelona i secretari general del CEC  | 

Aquest serà l’any del GTER, del Grup de Treball Estable de les Religions.
Bé, per ser més exactes: part del 2014 i bona part del 2015 serà l’any del GTER.
La raó d’aquesta afirmació és que el GTER celebrarà durant aquest temps el seu 10è Aniversari.
No és encara el moment de fer balanç del que s’ha aconseguit durant aquests 10 anys de vida, sinó d’anunciar aquest esdeveniment i de celebrar una noticia tan feliç.
El que sí podem fer, i hem de fer, és començar a difondre el que internament ha significat per les diverses confessions de Catalunya.
Durant aquest període cinc confessions: jueus, ortodoxes, musulmans, catòlics i protestants hem caminat plegats, mes rere mes, amb una constància, respecte i mútua generositat que cal posar en valor.
A aquestes cinc confessions hem d’afegir totes les altres* per constituït, plegats, el Consell de Diàleg Interreligiós de Catalunya.
Una segona molt bona notícia.
L’existència del GTER i del Consell Interreligiós és una gran notícia en si mateixa perquè aconseguir que els representants oficials d’aquestes confessions aprovin endegar unes entitats d’aquestes característiques i que segueixin vives durant tant de temps és una doble fita històrica.
Però a més a més cal explicar i difondre la bona entesa que ha existit, i segueix existint, entre les institucions i les persones que integren el GTER.
Malgrat els diferents esdeveniments externs que s’han produït en el decurs d’aquest temps la cohesió interna del Grup i la bona relació en lloc de disminuir s’ha incrementat fins a un punt difícilment imaginable en un inici.
En definitiva: s’ha fet història malgrat l’esceptisme inicial de molts i gràcies a la bona acollida de molts més.
Posem en valor tots els que han, i hem, fet possible la història d’aquests 10 anys i agraïm que l’encert d’aquesta història sigui un encert col•lectiu.
D’aquesta manera, i un cop més, haurem fet veritat que entre tots ho fem millor.

*, Excepte una confessió que ha decidit excloure’s a si mateixa.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats