Benjamí Planes, president del CEC, rep la Medalla d’Or de Cristians per Terrassa

Fa més de quaranta anys que a Terrassa se celebren activitats conjuntes entre cristians de diferents parròquies catòliques i esglésies evangèliques. Són trobades per gaudir junts del cant d’himnes, la lectura bíblica, la pregària o, si s’escau, compartir una paella o una costellada.

El bon ambient fraternal i el desig de testimoniar de Crist essent sal i llum al nostre entorn va portar un grup de cristians a considerar la possibilitat i conveniència de constituir-se com associació per tenir una presència més formal a la societat de Terrassa i d’aquí va néixer, l’any 2010, l’Associació Ecumènica Cristians per Terrassa que, entre altres accions de l’entitat, té per objectiu reconèixer les persones o entitats que treballen per un millor i major enteniment entre tots els cristians.

Enguany, Cristians per Terrassa atorgà per unanimitat de la seva Junta la Medalla d’Or de l’ Entitat a l’honorable president del Consell Evangèlic de Catalunya i director de la revista Presència Evangèlica, Sr. Benjamí Planes, per la seva extensa tasca al servei de l’Evangèlic en diferents esglésies sense discriminacions denominacionals, servint tant en el camp de la música com en el de la literatura o en el de la traducció del text bíblic a la llengua catalana.

L’entrega de la Medalla va tenir lloc a l’auditori de l’Església Evangèlica Unida de Terrassa en un acte senzill, solemne i emotiu com a reconeixement a un cristià compromès que, amb humilitat i perseverança, ha enriquit el poble de Catalunya.

El Pastor David Muniesa, president de l’entitat, va fer la glosa del homenatjat i li va entregar la Medalla davant d’un nombrós públic amb presència de les autoritats civils i religioses de Terrassa.

Seguidament el Sr. Planes va senyalar, amb vigorosa vehemència, que si algun mèrit tenia el que havia fet era gràcies als molts col·laboradors que havia tingut en tot el treball realitzat.

A continuació l’Arxiprest de Terrassa, Mn. Esplugues,  va manifestar l’adhesió i felicitació del Sr. Bisbe de Terrassa. El Tinent d’Alcalde de Governació, en nom de Terrassa, va felicitar l’homenatjat per la seva tasca i la Junta de l’entitat pel seu esperit d’obertura ja que, essent una entitat de Terrassa, honora un ciutadà de Sabadell, i el Sr. Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, va senyalar i agrair la bona tasca de Cristians per Terrassa que és un exemple de convivència respectuosa en aquest temps de crisis i tensions.

L’acte va estar amenitzat amb diverses intervencions de la Coral Al·leluia de Sabadell.

Entre els assistents hi havia pastors evangèlics, regidors de la ciutat, Monsenyor González Agapito, el Sr. Guillem Correa, secretari general del Consell Evangélic de Catalunya, així com la premsa local i nombrosa assistència.

Font: Cristians per Terrassa

A la foto: David Muniesa (esq.) i Benjamí Planes (dreta) en un moment del lliurament de la Medalla

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats