Mor Lídia Vila, als 100 anys

Lídia Vila Campderrós, Fundadora de l’Editorial CLIE, va passar a la presència del Senyor el diumenge 2 març 2014 a l’edat de 100 anys.
La seva llarga vida, del 1914 al 2014, va ser un exemple d’oració, entrega i servei als altres, un testimoni permanent de la fe i l’esperança cristiana en el Crist ressuscitat. El seu traspàs, una constatació de la realitat de les paraules del salmista quan afirma: “Estimada és als ulls del Senyor la mort dels seus sants.” (Salm 116:15).

UNA VIDA DEDICADA AL SENYOR
La Sra. Lídia va néixer a Rubí (Barcelona) el 1914 en el si d’una de les primeres famílies protestants de Catalunya. Va ser la quarta d’una família de set germans. Es va educar a les Escoles Metodistas de Rubí sota la tutela de Magdalena Pascual de Capó, qui va estimular la seva innata capacitat per a la música i l’ensenyament, així com el seu amor per la literatura.
El seu do per a la música era tan notable que als 12 anys tocava l’harmònium a l’Església amb extraordinària facilitat. I ja que per la seva edat les cames no li arribaven a les manxes, van haver de fer uns suplements en els mateixos perquè les pogués accionar! Als 16 anys, ja acompanyava el Cor cantant l’Al·leluia de GF Haendel.
Va contraure matrimoni en 1931 amb Samuel Vila, pastor, escriptor i conegut líder evangèlic a Espanya, un dels majors lluitadors per la llibertat religiosa en la dictadura franquista. Com a esposa de pastor va dedicar la resta de la seva vida a la música i el ministeri cristi . Junts van aixecar amb molt esforç el que avui és l’Editorial CLIE.

UN “TRESOR” D’ENSENYAMENTS
Excel·lent comunicadora i pedagog , les seves classes d’Escola Dominical són recordades com un autèntic tresor pels seus alumnes i alumnes que reconeixen en la Sra. Lídia a un model de mestra en el seu sentit més profund: amb les seves classes ensenyava lliçons de la Bíblia, però amb el seu exemple impartia lliçons de vida.
Va ser, sens dubt , una “carta viva” en què han pogut llegir i aprendre diverses generacions de creients.
Eficient i fidel secretària, per les seves mans van passar tots els llibres del seu marit i la major part dels publicats per CLIE. També van ser molt apreciades les seves predicacions, tan pràctiques i plenes d’anècdotes que romanen en el record de molts com una forma inoblidable d’instruir delectant.
Alguns d’aquests sermons han quedat recollits en el llibre “Temes homilétics Selectes” (CLIE , 1983).

UNA DONA DE LA PARAULA
Sempre estava àvida de parlar i escoltar sobre la Paraula de Déu Coneixia de memòria nombrosos passatges de la Bíblia, especialment els salm , i personalment va revisar recentment, pàgina rere pàgina, el manuscrit de la versió espanyola “El Tresor de David” de CH Spurgeon, traduït i ampliat amb notes pel seu fill Eliseu, actual president de CLIE.
Una vida excepcional, la recordem com un exemple de servei, d’humilitat i de generositat. Una de les persones més importants del protestantisme espanyol, un gran dona de Déu que amb la seva vida i el seu treball va dedicar la seva vida per complet tant per mitjà dels llibres, com de la predicació i del seu ministeri en CLI , a fer que la PARAULA DE VIDA arribés no només a la seva ciutat, sinó també al seu país i a tota Iberoamèrica.

GRATITUD PER LA SEVA VIDA
Des Editorial CLIE donem gràcies a Déu per la seva vida i per la seva obra recordant, com ella solia fer tot, amb una cita de la Paraula la qual va ser el centre de la seva vida i a la qual va dedicar la seva vida per compartir-la i fer-la arribar a tothom.

“Feliços els morts que moren en el Senyor ara endavant. Sí, diu l’Esperit, moren per descansar dels seus treballs, perquè les seves obres amb ells segueixen”. Apocalipsi 14:13


Font: Editorial CLIE, 03/03/2014

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats