Les Medalles del CEC 2014

O P I N I Ó  |  Ventijol suau  |  per Guillem Correa, pastor a Barcelona i secretari general del CEC  |

Un any més el Consell Evangèlic de Catalunya ha lliurat les seves Medalles. Enguany han estat tres dones les que l’han rebut: Esperança Carrizosa (pastora de l’Església Metropolitana de Barcelona), Blandina Ronsano (pastora de l’Església Baptista) i Carmen Sánchez (pastora de l’Església Evangèlica Espanyola).
El fet és doblement notícia perquè, per una banda, cal posar en valor la trajectòria d’aquestes tres dones que en el decurs de tota una vida han servit a l’Església amb generositat i exemplaritat. I perquè, per altra banda, han estat tres dones les que han rebut aquest reconeixement.

Aquest darrer fet és una clara constatació de la normalització, dins de l’Església Protestant, del paper de la dona i del seu lliure accés a les funcions pastorals.
I això, tal i com ho demostren aquestes tres Medalles, és una realitat des de fa molts anys entre nosaltres.

Tal i com es va recordar en el decurs de la recepció que va concedir la Presidenta del Parlament de Catalunya, la Molt Honorable Senyora Núria de Gispert, als representats i ponents del Grup de Treball Estable de les Religions (GTER), amb motiu del dia internacional de l’Harmonia Religiosa promogut per les Nacions Unides, aquest “és un fet que cal destacar i posar en valor”-en paraules de la pròpia Presidenta-.
I una bona manera de destacar-ho i de posar-ho en valor és donant-ne notícia, donant a conèixer a tothom que tres han estat les pastores protestants que enguany han rebut les Medalles del Consell Evangèlic i que aquesta no és ni la primera ni serà, amb tota probabilitat, la darrera vegada.

Voldria acabar amb una puntualització que, a risc de ser mal interpretada, considero oportú deixar-ne constància: Aquestes tres dones van rebre les Medalles del Consell Evangèlic no pel fet de ser dones, que també, sinó per una trajectòria que mereixia, mereix i mereixerà el reconeixement de l’Església.
I aquesta és una bona notícia.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats