Les confessions religioses sumen esforços en l’àmbit social

El Parlament de Catalunya va acollir el dilluns 10 de febrer l’acte de celebració de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional, amb el títol ‘La contribució de les religions a les conseqüències de la crisi‘ i organitzat pel Grup de Treball Estable de Religions (GTER).

La presidenta del Parlament, Molt Honrable Sra. Núria de Gispert, va inaugurar l’acte en què també hi van intervenir el president del GTER, Antoni Matabosch, el director general d’afers religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, i el comissionat de l’ajuntament de Barcelona, Ignasi Garcia Clavel.

A continuació es van presentar  tres testimoniatges sobre el diàleg interreligiós.

El primer, amb el títol “Tots units” va recollir l’experiència del Rebost Solidari de Sabadell, un projecte d’atenció a persones i famílies en risc, que actualment aplega 26 entitats (de les quals 13 són parròquies catòliques i 9 són esglésies evangèliques) i que atén a 2700 famílies al mes. En aquest apartat hi van intervenir: Pepi Rodríguez, presidenta del Rebost Solidari de Sabadell, Àngela Raurell, membre de la Primera Església Bapotista de Sabadell en representació de les confessions religioses de Sabadell implicades en el projecte, i Olga Jiménez, cap de servei de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadanioa de l’Ajuntament de Sabadell.

El segon testimoniatge, amb el títol “Col·laboració activa“, va estar a càrrec de Guillem Correa, president d’Iniciatives Solidàries i de Joana Martín, adjunta a direcció i responsable de l’Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona. Ambdues entitats col·laboren i comparteixen recursos en un projecte d’acollida a persones en risc social.

El darrer testimoniatge, “Treball confessional per pal·liar els efectes de la crisi”, va estar a càrrec de Mohammed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya.

A l’acte hi van ser assistir el secretari segon del Parlament, Pere Calbó, i la diputada Glòria Renom (CiU).

La Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional va ser instituïda per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 2010, i té per objectiu fomentar el diàleg interreligiós i l’entesa entre confessions.

Fonts: CEC / Parlament de Catalunya

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats