1939, persecució als protestants

Amb aquest títol, la portada de la revista EL TEMPS publicada el 21 de gener desperta el nostre interès. A l’apartat de Societat, hi llegim l’interessant article “1939, Franco contra els protestants”, l’autor del qual és Josep-Lluís Carod-Rovira, titular de la Càtedra de Diversitat Social a la Universitat Pompeu Fabra, de Barcelona.

Es tracta d’un relat històric que dóna a conèixer, amb afany divulgatiu, una gran quantitat d’informació històrica posant en valor la fermesa dels evangèlics sobretot tenint en compte la situació en què es va trobar, al final de la Guerra Civil, la Comunitat Protestant a Catalunya, País Valencià i les Illes Balears. La profusió de dates, noms propis i llocs geogràfics esmentats en l’article  és un valor afegit que permet seguir el text, de principi a final, sense perdre el fil.

Ens congratulem de la tasca de recerca històrica sobre el protestantisme als països catalans que Carod-Rovira impulsa des de la Càtedra de Diversitat Social i que una revista no vinculada al protestantisme se n’hagi fet ressò. La seva aportació contribueix a posar llum i ens apropa a la dura realitat que tants i tants van haver d’enfrontar, sofrint les conseqüències de la repressió franquista per causa de la seva fe. 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats