En el comiat a Josep Grau i Balcells

El decés de Josep Grau i Balcells (1 de gener 1931-15 de gener 2014) ha tingut un ampli ressò en tots els àmbits protestants a casa nostra i suposa una gran pèrdua per al món evangèlic. Persona d’una important i fructífera trajectòria com a destacat i reconegut professor, teòleg, escriptor i editor protestant, ens deixa com a llegat una vida consagrada al ministeri i a la divulgació de l’evangeli.

Autor d’un gran nombre de llibres, entre els que destaquen ‘Introducción a la Teología’, ‘Concilios’ i ‘Fundamento Apostólico’ entre d’altres, va posar en marxa Ediciones Evangélicas Europeas al 1958, en una època poc favorable a la llibertat religiosa tal com ho demostra el fet que al 1961 va ser processat acusat d’imprimir clandestinament literatura evangèlica, havent estat confiscats i destruïts tots els llibres, o que hagués d’escriure en ocasions amb pseudònim.

A la tardor de l’any 2010, el Consell Evangèlic de Catalunya li va retre homenatge amb la traducció al català i posterior edició del llibre ‘Fonament Apostòlic’, un dels seus escrits més representatius, amb l’objectiu de donar a conèixer el seu pensament a la Comunitat Protestant a Catalunya.

Entre d’altres responsabilitats va ser professor a l’Institut Bíblic i Seminari Teològic d’Espanya (IBSTE) -ara Facultat Internacional de Teologia-IBSTE- i al Centre Evangèlic d’Estudis Bíblics  (CEEB). També va estar vinculat a l’Aliança Evangèlica Espanyola, entitat on va dirigir la Comissió de Teologia. Al 2010 va ser investit Doctor Honoris Causa per la Facultat Lliure de Teologia Reformada d’Aix-en-Provence (França). I al 2013 va rebre el premi Jorge Borrow, juntament amb Josep Mª Martínez i Pablo Wickham, en reconeixement a la seva contribució a la difusió de la Bíblia.

El teu sol no es pondrà ja més ni minvarà la teva lluna, perquè el Senyor serà la teva llum eterna i s’hauran acabat els teus dies de dol.
Isaïes 60:20

 

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats