Premis Diaconía 2013 al voluntariat social

Elisabet Suárez i Misión Urbana de Sevilla van ser guardonats amb el Premi Diaconia 2013 en reconeixement a les seves respoectives trajectòries en l’acció social voluntària, en un acte que es va celebrar ahir a Madrid.

Elisabet Suárez Cifuentes és la responsable de l’Obra Social de la Comunitat Baptista de Madrid. El seu compromís evangèlic en l’acció social es pot mesurar en anys de servei i responsabilitats acumulades. Coordinadora de Formació per al Voluntariat de l’Obra Social Baptista a la Comunitat de Madrid amb 24 punts d’atenció; Gestora de donacions a nivell nacional i internacional, entre altres càrrecs i funcions, els qui la coneixen bé destaquen, a més, que tot el seu treball social el realitza de manera voluntària, en el temps lliure que li permet la seva pròpia feina en una empresa i que, en ocasions, no dubta en  portar persones necessitades a la seva pròpia casa.

Misión Urbana de Sevilla (MUS) és una entitat sense ànim de lucre que realitza una tasca d’acció i ajuda social. Des de 1999 treballa en l’orientació laboral i jurídica, el suport a la infància, el desenvolupament de la interculturalitat, el foment de contextos familiars saludables, el suport a la integració de col·lectius en risc d’exclusió social, el foment del voluntariat social, l’ajuda a gent gran, l’educació en valors i la solidaritat internacional.
Impulsada per cinc esglésies evangèliques, MUS atén principalment a persones en risc d’exclusió social i immigrants, incloent en aquest grup persones aturades de llarga durada, toxicòmans, famílies amb problemes múltiples, famílies monoparentals amb escasses xarxes socials, infants, gent gran, dones, persones en situació de privació de llibertat i persones sense llar.

Els Premis Diaconia van néixer el 2009 amb el propòsit de reconèixer públicament la feina d’entitats i persones de l’àmbit de les Esglésies Evangèliques a Espanya, amb una llarga trajectòria en voluntariat social.

De l’ambit de Catalunya han estat reconeguts amb aquest guardó el pastor Josep Lluís Suárez, al 2009, el doctor Armand Urrutia, al 2010, i la pastora Carmen Sánchez, al 2011.  

Fonts: Diaconía, Actualidad Evangélica

Noticias relacionadas:

  • El Secretario General del Consejo Evangélico de Cataluña ha encargado al responsable del área de ...

  • :: El pasado miércoles, 18 de diciembre, el Plenario del CEC tuvo su habitual reunión de trabajo ...

  • Diversas entidades sociales evangélicas han hecho llegar a la dirección de este Consejo su preoc ...

  • El pasado mes de octubre de 2013, se celebró en la ciudad de Panamá el III Encuentro Interreligi ...

  • El Consejo Evangélico de Cataluña pedirá una derrama extraordinaria y única a sus entidades a fi ...

Els comentaris estan tancats