Ressò de la història del Protestantisme a la premsa

Ens felicitem que un diari s’hagi  fet ressò d’un període de la història del Protestantisme al nostre país. No és la norma habitual. Però com a tal, hi ha excepcions que ens sorprenen favorablement. El passat 3 de febrer de 2013, el diari El Punt Avui va publicar un interessant i documentat article de Josep-Lluís Carod-Rovira  amb el títol De Tudurí a Alou que parteix de la premissa que “la història de la segona confessió religiosa del país, el protestantisme, és avui encara una història subterrània”.

L’autor presenta l’inici i primers anys del protestantisme als països catalans i fa un recorregut per la història dels primers protestants, des de les Illes Balears passant per Alacant, València, Barcelona i Perpinyà, destacant-ne els seus principals protagonistes dels quals diu “Ells són part, també, de la nostra història”. Completa l’article amb  diverses informacions, com ara la publicació de “Lo Nou Testament” al 1832 o la introducció al país de la celebració familiar del dia de la mare, ara fa cent anys.

Carod-Rovira, polític i escriptor, és el director executiu de la Càtedra UPF sobre Diversitat Social  que edita la revista electrònica semestral divÈrsia, on s’hi aborden diferents aspectes que afecten la diversitat en qualsevol dels seus àmbits, amb accés lliure a la xarxa, i amb la col·laboració d’especialistes acreditats en cadascun dels temes.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats