Aparent contradicció

R E F L E X I Ó  |  per Fidel Caralt, pastor a Sant Joan Despí i membre del Secretariat del CEC  |

Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà; en canvi, qui perdi la seva vida per causa meva i de l’Evangeli, la salvarà. Perquè, quin profit en traurà l’home de guanyar el món sencer, si perd la seva vida? Marc 8:35-36

Èxit és la paraula de moda. Tothom vol tenir èxit. Ser famós, aconseguir triomfar a la vida i poder aprofitar-la fins al darrer alè que ens quedi. La vida és curta i s’ha de aprofitar. Són quatre dies, que diria aquell. Vivim com si no hi hagués més enllà; com si tot hagués d’acabar aquí.

Jesús ens planteja un punt de vista molt diferent. Per a ell sí que hi ha un més enllà. Ell ens parla de saber administrar correctament el nostre avui i futur immediat. Ens diu que depèn de la inversió que fem aquí, així ens anirà després d’aquesta vida.

Jesús ens planteja una aparent contradicció: Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà. I és que ¡quantes persones pensen que la millor manera d’aprofitar la vida és entregar-se als plaers d’aquest món, i gastar tot el temps i l’esforç necessari per aconseguir ser feliços, però a la seva manera!  En els seus plans no hi entra Déu. Una gran majoria de la nostra societat ha deixat de banda a Déu. Han deixat de creure en Ell.

Per què perdre el meu temps i esforç  en seguir el camí que em proposes si al final no hi ha res? algú em preguntarà. És clar; seguir Jesús i el seu evangeli és deixar enrere moltes coses d’aquest món que no ens convenen, tot i que també és trobar moltes altres que ompliran realment la nostra vida. La meva resposta serà: I si al final et trobes amb Déu, per ser jutjat, i tot el que t’han dit és veritat. Aleshores, què passarà amb tu? Ho hauràs perdut tot.

Com diu aquell antic himne:
Perdre els bens materials és molt,
Perdre la salut es més,
Perdre l’anima es una pèrdua tan gran
Que no es recobra mai més.

Però si tens aquesta valentia de donar un pas de fe i confiar plenament en Crist, deixant de banda tot allò que t’ho impedeixi, si ets capaç de perdre, tot reconeixent els teus pecats, per seguir a Jesús, aleshores seràs salvat.

Noticias relacionadas:

  • R E F L E X I Ó  |  Fidel Caralt, pastor a Sant Joan Despí i membre del Plenari  del CEC |  Mat ...

  • R E F L E X I Ó N  |  por Fidel Caralt, pastor en Sant Joan Despí y miembro del Secretariado del ...

  • R E F L E X I Ó  |  Fidel Caralt, pastor a Sant Joan Despí i membre del Plenari del CEC  |  | ...

  • R E F L E X I Ó  |  Fidel Caralt, pastor a Sant Joan Despí i membre del Plenari del CEC  | Ma ...

  • <Fidel Caralt>  “I la vida eterna és que et coneguin a tu, l'únic Déu veritable, i aque ...

Els comentaris estan tancats