Cal modificar la Constitució

O P I N I Ó  |  Ventijol suau  |  Guillem Correa, pastor a Barcelona i secretari general del CEC  |

Les paraules que encapçalen aquest article no són meves. Les va pronunciar el president de la Federació d’Esglésies Protestant, la FEREDE, el pastor Josep Lluis Andavert, amb motiu de la commemoració dels 20 anys de la signatura dels Acords de Cooperació entre l’Estat i l’Església.
Algú s’ha preguntat perquè el President de les Esglésies Protestants arriba a aquesta conclusió?
Doncs caldria fer-se aquesta pregunta.
La resposta és clara.
Doncs perquè després de 34 anys de democràcia constitucional hi ha importants i significatives minories que entenen que aquesta Constitució no respon a les seves demandes de llibertat.
Els protestants formen part d’aquestes minories.
La democràcia és molt més que la satisfacció de la majoria.
La democràcia és l’encaix de les minories, és la norma que permet que les majories socials i polítiques siguin les que dirigeixen tot garantint que les minories poden ser el que volen ser i tal i com ho volen ser.
A les democràcies veritablement constitucionals les majories no menystenen els drets de les minories sinó que es senten en l’obligació moral i democràtica de defensar-les.
Un dia parlant amb l’actual President de la Generalitat de Catalunya em va preguntar obertament: “ens cal una nova Llei de Llibertat Religiosa?” Li vaig contestar, “depèn de com s’apliqui l’actual o de com s’apliqui la nova llei”.
Cal modificar l’actual Constitució?
Doncs, personalment contesto: potser si o potser no.
Això depèn de si amb l’actual Constitució o amb un nou text legal les minories guanyem en llibertats o en continuem perdent.
Perdonin, hi ha intel·ligència democràtica més enllà de les declaracions amb les que s’omplen la boca?
Doncs que es demostri.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats