Vençuts per la força del Seu amor

R E F L E X I Ó  | Fidel Caralt, pastor a Sant Joan Despí i membre del Secretariat del CEC  |

L’evangeli de Marc comença amb una declaració rotunda: Jesucrist és el Fill de Déu! Aquesta afirmació va treure de polleguera a més d’un en aquell temps. De fet, un grup de jueus varen estar a punt d’apedregar Jesús, i li  van dir: Tu sent home, et fas Déu. Per a ells allò era una blasfèmia.

Em crida l’atenció que els homes tenim la tendència a ser més justos que Déu, però això sí, no quan es tracta de nosaltres, sinó dels altres.

Una vegada, un grup d’homes estaven a punt d’apedregar una dona trobada en adulteri. Què hem de fer amb ella? li van preguntar.  La resposta de Jesús va ser: Qui estigui lliure de pecat, llenci la primera pedra. Això és misericòrdia.

En una altra ocasió, els deixebles, indignats perquè els samaritans van rebutjar el mestre,  li van dir: Demanem que caigui foc sobre ells? I Jesús els va reprendre i els va dir en poques paraules: He vingut a salvar persones, no a perdre-les, no enteneu res!

Déu ha dit: No prengueu venjança; deixeu-me a mi fer justícia, però que ràpid ens aixequem en nom de Déu per esmenar-li la plana.

Les paraules de Jesús: Estimeu els vostres enemics, ens colpegen perquè van en contra del que ens demana la nostra natura pecadora.

Però el camí de Jesús, el que ell ens proposa, és un camí de reconciliació, de pau, d’amor i de justícia. I m’atreviria a dir també, de tolerància. En una ocasió els deixebles li van dir a Jesús: Mira, hem trobat a un que va treient dimonis en el teu nom i no és dels nostres. Ell els va contestar:  No ho impediu. Qui no està contra nosaltres, està a favor nostre.

Els que seguim Jesús hem de viure les seves paraules. La fe no es pot imposar, ni s’ha de defensar-se a base de garrotades. L’hem de compartir i defensar amb la vida i amb les paraules. Això se’n diu la força del amor.

L’apòstol Pau va dir: No et deixis vèncer pel mal, al contrari, venç al mal amb el bé.

I com es pot fer això? Sotmeteu-vos a Déu, apropeu-vos a Ell. Només hem de mirar-lo per adonar-nos que Ell ens ha vençut amb la força del Seu amor.

Noticias relacionadas:

  • R E F L E X I Ó  |  Fidel Caralt, pastor a Sant Joan Despí i membre del Plenari del CEC  |  | ...

  • R E F L E X I Ó N  |  Fidel Caralt, pastor en  Sant Joan Despí y miembro del Secretariado del CE ...

  • - Fidel Caralt -   Els publicans i els altres pecadors s'acostaven tots a Jesús per escoltar ...

  • R E F L E X I Ó  |  Fidel Caralt, pastor a Sant Joan Despí i membre del Plenari  del CEC |  Mat ...

  • R E F L E X I Ó  |  Fidel Caralt, pastor a Sant Joan Despí i membre del Plenari del CEC Lluc ...

Els comentaris estan tancats