Entrevista: Al voltant de la commemoració del Dia de la Reforma

Julio Pérez, pastor a Barcelona i membre del Plenari del CEC  |

Per què celebrar al 2012 el Dia de la Reforma Protestant del Segle XVI?
Gairebé cinc-cents anys després, amb la perspectiva del temps, podem valorar aquest fet històric com un dels esdeveniments més significatius i influents en l’esdevenir històric de la humanitat. La Reforma Protestant va aportar un nou criteri en el lliure examen de les Escriptures i una nova concepció del món i de la Divinitat molt més emancipadora. Sens dubte la convergència de la Reforma amb l’esperit renaixentista, van ser el brou de cultiu del naixement de la democràcia a Europa.

Quin és el missatge central d’aquesta commemoració?
El missatge central d’aquesta commemoració és la recuperació de l’essència del cristianisme, tal com ens informen els escrits del Nou Testament. El missatge més sorprenent, és que és Déu qui s’ha apropat a l’home per redimir dels seus pecats, demostrant que l’home i la dona no poden arribar a Déu per mèrits propis.

Des del seu punt de vista, què aporta que el Culte pugui ser vist per televisió?
Jo crec que aporta una nova visió en relació al concepte cristià tradicional i contribueix a la normalització religiosa al nostre país, tenint en compte que el protestantisme és la segona tradició cristiana més important del món actual.

Què s’espera de la Comunitat Protestant de casa nostra en un dia com aquest?
Jo espero que es converteixi en un dia de celebració i de gratitud a Déu pel que ha significat i significa aquest moviment regeneracionista (espiritualment parlant), com ha estat la Reforma Protestant. El nostre país necessita conèixer i descobrir el missatge vertebral de la fe protestant.

CULTE COMMEMORATIU DEL DIA DE LA REFORMA
Organitza: Consell Evangèlic de Catalunya
Lloc: Església Evangèlica CECMAVI (c/ Maria Victòria 11, Barcelona)
Hora: 11 h. (Cal arribar a les 9:30, per a assaig general)
El Culte serà enregistrat per TV3 i emès el dissabte 10 de novembre 2012
Més informació: 93 424 10 20 / cec@consellevangelic.cat

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats