Relleu a Afers Religiosos

O P I N I Ó  |  Ventijol suau  |  Guillem Correa, pastor a Barcelona i secretari general del CEC  |

En José María Contreras ha estat rellevat del seu càrrec oficial. En els darrers anys ha ocupat la Direcció de la Fundació “Pluralismo y Convivencia”, la Direcció General d’Afers Religiosos i la Subdirecció  General també d’Afers Religiosos –depenent sempre del Ministeri de Justícia-.
En els anys de la seva gestió, el senyor Contreras ha sabut mantenir un intel·ligent equilibri entre el seu paper de representant del poder públic i una plena sintonia amb la Comunitat Protestant, que és de la que em toca parlar a mi.
Mai no ha qüestionat la representativitat dels nostres dirigents ni de les nostres institucions; mai no ha qüestionat la legitimitat de les nostres reivindicacions com tampoc mai ha renunciat a treballar per millorar la situació de mancança de drets col·lectius de l’Església Protestant.
S’ha identificat amb les nostres causes, les ha fet seves i les ha reivindicat com a pròpies. Independentment de quin hagi estat el resultat de la seva gestió, ha demostrat sensibilitat, proximitat i fins i tot, en la mesura que el seu càrrec ho feia possible, amistat sincera –que res té a veure amb amiguisme-.
Per aquesta raó, el Consell Evangèlic de Catalunya va voler fer-li arribar la nostra valoració per la seva professionalitat, tot aprofitant la seva estada a Barcelona en un acte organitzat pel GTER. A la sortida del Parlament de Catalunya se li va lliurar un record i es va posar en valor la feina que ha fet.
Li quedaven unes hores per ser rellevat del seu càrrec però no només va acceptar la invitació a les jornades esmentades, amb el que comporta de desplaçar-se fins a Barcelona, sinó que va assistir a totes les sessions participant activament en les diferents ponències i debats. Tota una demostració de la seva trajectòria vital.
Ara només ens resta desitjar-li el millor en la seva nova etapa professional i donar la benvinguda a Ricardo García, la persona elegida per ocupar el seu lloc. Tothom que he preguntat, de Madrid i de Barcelona, de cercles protestants i de fora d’aquests cercles, m’ha parlat molt positivament del senyor Ricardo García.
En José María Contreras ha deixat el llistó molt alt però… qui ha dit que no es pot superar aquest llistó?

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats