La FEREDE es reuneix amb el director general Ángel Llorente

El passat 4 de juliol, el director general de Cooperació Jurídica Internacional i Relacions amb les Confessions, Ángel Llorente, va rebre als representants de la Federació d’Entitats Religioses Evangèliques d’Espanya (Ferede), José Luis Andavert (President) i Mariano Blázquez (Secretari Executiu).

La reunió va servir perquè el director general pogués conèixer de primera mà els diferents assumptes encara pendents en el desenvolupament dels Acords de Cooperació signats el 1992 entre la Ferede i l’Estat espanyol, és a dir, fa exactament 20 anys.

Entre els assumptes presentats a la reunió, amb relació a l’aplicació i el desenvolupament dels Acords, la Ferede va portar algunes propostes per millorar i agilitzar el procediment del Matrimoni Evangèlic, així com assumptes relacionats amb l’assistència religiosa en establiments públics i l’Ensenyament Religiós Evangèlic.

La situació dels ministres de culte jubilats que no van poder cotitzar en temps de Franco i, per tant, no tenen dret a pensió, els problemes amb els Llocs de Culte, la qüestió de la Casella ‘protestant’ a la declaració de l’IRPF, i la proposta d’un calendari de reunions per al desenvolupament de les Relacions Institucionals, van ser altres dels temes presentats pels representants de la Ferede.

Així mateix, es va demanar al director general informació sobre temes relacionats amb la Comissió Assessora de Llibertat Religiosa, el Registre d’Entitats Religioses i la Fundació Pluralisme i Convivència.
LLOCS DE CULTE I LLIBERTAT RELIGIOSA
Respecte dels problemes amb els Llocs de Culte, Andavert i Blázquez van informar a Llorente de la recent creació de la “Taula de treball per a la defensa i protecció de Llocs de Culte”, comprometent-se a fer-li arribar un complet dossier amb les denúncies i propostes recollides per aquesta taula, així com informació sobre la Conferència Internacional sobre llibertat religiosa i llocs de culte que, si Déu vol, se celebrarà el 2013.

El director general va escoltar amb amabilitat i atenció els representants de la Ferede, a qui va anticipar l’imminent nomenament del Dr. Ricardo García García com a nou subdirector de Relacions amb les Confessions, amb qui, segurament a partir del mes de setembre, es començarà a treballar sobre tots aquests assumptes conversats.

Font: Actualidad Evangélica

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats