El Dr. Ricardo García serà el nou sotsdirector de Relacions amb les confessions

El Dr. Ricardo García García és l’home escollit per succeir José María Contreras a la Subdirecció General de Relacions amb les Confessions. García dependrà de la Direcció General de Cooperació Jurídica Internacional i Relacions amb les Confessions, el titular és Ángel Llorente, dependent al seu torn del Ministeri de Justícia.

El nou subdirector general, el nomenament oficial del qual es produirà de forma imminent, és una persona amb una sòlida formació, amb coneixements en matèria de llibertat religiosa i amb experiència en la funció pública.
García va ser nomenat subdelegat del Govern el juliol del 2008, càrrec que va ocupar fins al mes de febrer de 2012. És llicenciat en Dret, doctor, professor titular de la Universitat de Cantàbria i des de 2005 ha exercit com a Professor Titular a la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Madrid.
Entre els seus coneixements, destaca el seu interès en matèria de llibertat religiosa, amb nombrosos treballs de recerca dedicats a la llibertat de consciència ia la llibertat religiosa en el dret espanyol i internacional, el multiculturalisme i la bioètica i el dret eclesiàstic, entre d’altres.

García és autor, director i coordinador d’importants treballs de recerca sobre el factor religiós. Probablement, un dels seus treballs de recerca més destacats sigui “La llibertat religiosa en les comunitats autònomes. Vint anys de la seva regulació jurídica “(2008), sens dubte l’obra més completa en la matèria, en la qual 18 experts exposen sobre la regulació del factor religiós en cadascuna de les 17 comunitats autònomes d’Espanya. Ricardo García va ser el director d’aquest important projecte patrocinat per la Generalitat de Catalunya.

Organitzador de diverses jornades sobre llibertat religiosa i matrimoni, García va promoure i coordinar -al costat del Prof. Marcos González- les jornades celebrades a la UAM al març de 2008, titulada “Minories religioses: Aplicació i desenvolupament de l’Acord entre l’Estat espanyol i la FEREDE “.

FEREDE SATISFETA AMB EL CANDIDAT ESCOLLIT

La Federació d’Entitats Religioses Evangèliques d’Espanya (Ferede), que en el passat ha gaudit amb García d’una relació sempre amable i cordial en els actes en què han coincidit, ha rebut la notícia de l’eventual nomenament amb satisfacció en ser informada d’això en la reunió que van mantenir el dia 4 de juliol, amb el director general Ángel Llorente, el president i el secretari executiu de Ferede.

Font: Actualitat Evangèlica

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats