Semblança de Josep Grau i Balcells a televisió

El programa de ‘Néixer de Nou’ que s’emetrà aquest diumenge 25 de març (Canal 33, a partir de les 11:15 h.) ens aproparà a la figura del Dr. Josep Grau i Balcells, destacat i reconegut professor, teòleg, escriptor i editor protestant.

Arran de la publicació en català, per part del Consell Evangèlic de Catalunya, del llibre ‘El Fonament Apostòlic’, el programa ha volgut convidar Josep Grau a un diàleg per aprofundir en la seva contribució com un dels  grans teòlegs protestants de casa nostra. A causa del seu delicat estat de salut, s’ha traslladat la invitació a Sílvia Grau, una de les seves filles, bona coneixedora de la seva vida i de la seva obra.

Autor d’un gran nombre de llibres, entre els que destaquen ‘Introducción a la Teología’ ‘Concilios’ i ‘Fundamento Apostólico’ entre d’altres, va posar en marxa Ediciones Evangélicas Europeas al 1958, en una època poc favorable a la llibertat religiosa tal com ho demostra el fet que al 1961 va ser processat acusat d’imprimir clandestinament literatura evangèlica, havent estat confiscats i destruïts tots els llibres, o el fet que hagués d’escriure en ocasions amb pseudònim.

Ha estat professor a l’Institut Bíblic i Seminari Teològic d’Espanya (IBSTE) -ara Facultat Internacional de Teologia-IBSTE- i del Centre Evangèlic d’Estudis Bíblics  (CEEB). També està vinculat a l’Aliança Evangèlica Espanyola, entitat en la què ha dirigit la Comissió de Teologia.

Al 2010 va ser investit Doctor Honoris Causa per la Facultat Lliure de Teologia Reformada d’Aix-en-Provence (França).

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats