Retallada pressupostària a la Fundación Pluralismo y Convivencia

(Actualidad Evangélica, 2012.03.22) La Fundació Pluralisme i Convivència continuarà amb la seva tasca, encara que amb una retallada important en el seu pressupost. Així ho va confirmar ahir el director de Cooperació Jurídica Internacional i Relacions amb les Confessions, Ángel José Llorente, al secretari executiu de la Federació d’Entitats Religioses Evangèliques d’Espanya (Ferede), Mariano Blázquez, mitjançant una conversa telefònica.
El responsable del Govern, que havia rebut a Blázquez en persona setmanes després de la presa de possessió del seu càrrec per a una primera presa de contacte, el va cridar en el dia d’ahir per notificar-li personalment.
La notícia era esperada amb gran expectació després de la reunió del Consell de Ministres del passat divendres 16 de març, quan el Govern anunciava un “Pla de reestructuració i racionalització del sector públic empresarial i fundacional estatal” que es traduiria en la supressió, desinversió o agilització de liquidació d’unes 80 societats mercantils i d’algunes fundacions estatals: “s’aborda la racionalització del sector públic fundacional estatal mitjançant diverses operacions de supressió o fusió de fundacions”, era el missatge.

En realitat, l’expectació partia des de feia diversos mesos enrere, quan es va saber que la Fundació Pluralisme i Convivència havia estat objecte -igual que altres fundacions estatals- d’un minuciós examen per part dels tècnics del Govern popular, amb vista a la reestructuració i racionalització del sector públic, finalment anunciada divendres passat.

Així, la crida de Llorente en el dia d’ahir posava punt final a la incertesa, confirmant a Ferede que la Fundació Pluralisme i Convivència havia superat el tall i continuaria amb la seva important tasca en nom de la visibilització del pluralisme i la normalització religiosa a Espanya . Això sí, amb una important retallada en el seu pressupost, cosa que obligarà a aquesta Fundació a una redistribució de les partides que, molt probablement, haurà d’adaptar a la baixa en un percentatge sensiblement superior a l’esperat.

AMB MENOR PRESSUPOST, PERÒ REFORÇADA
En qualsevol cas, la continuïtat de la Fundació Pluralisme i Convivència és una molt bona notícia, donades les circumstàncies, ja que la seva continuïtat es produeix després d’un rigorós examen pel que fa a la idoneïtat de la seva tasca i la transparència de la seva gestió, prova que ha superat amb solvència tot i la retallada pressupostària que, com se sap, afecta tot el sector públic. En aquest sentit, la institució surt reforçada.
Per la seva banda, Ferede, que havia defensat la tasca d’aquesta Fundació en la seva primera reunió amb el Director de Cooperació Jurídica Internacional i Relacions amb les Confessions, rep la notícia amb indissimulat alleujament ja que, en cas contrari, també s’hauria vist obligada a una profunda reestructuració del seu pressupost, suprimint serveis que la Federació ofereix als seus esglésies i entitats membres, i reduint de forma important la seva ajustada plantilla. De fet, així s’havia plantejat el tema a la Reunió de la Comissió Plenària celebrada el passat 6 de març.
S’espera que en les pròximes setmanes, fets els reajustaments oportuns i establert el pressupost definitiu, la Fundació donarà a conèixer la resolució de les convocatòries de subvencions de les línies 1 i 2 corresponents a l’any 2012

Font: Actualidad Evangélica

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats