Jornada: Identitat, Harmonia interconfessional i social

7 de març del 2012. Parlament de Catalunya.

Sota la presidència de la M.H. Sra. Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya i el Sr. Mohamed Halhoul, actual president del Grup Estable de les Religions, es va dur a terme dimecres 7 de març una Jornada en seu parlamentària on es va parlar de la Identitat, l’Harmonia Interconfessional i Social.

La Presidenta del Parlament va tenir al seu càrrec la inauguració de l’acte ressaltant la capacitat de Catalunya de poder comptar amb el GTER, fet que no es dóna a cap altra comunitat autònoma.

Ponències i ponents:

Tots els ponents participants són integrants i membres fundadors del GTER.

El Dr. Antoni Matabosch, delegat d’Economia de l’Arquebisbat de Barcelona i director de l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona, va participar amb la Ponència : Identitat religiosa i diàleg entre religions. Va destacar “que el diàleg parteix de les conviccions tot i que no vol dir que no haguem d’estar oberts al diàleg que ens enriqueix”.

M.R.P. arxipreste Stavrophor Joan, vicari general per a Espanya i Portugal del patriarcat de Sèrbia, va debatre la Ponència: El concepte d’Harmonia en el si de les religions i va desenvolupar el terme de la unicitat de l’església.

El Sr. Jorge Burdman, responsable del departament de tradició i cultura jueva de la Comunitat Israelita de Barcelona, va parlar a la seva Ponència sobre El per què de les relacions amb les altres religions i va destacar que, malgrat que es fa un gran esforç, el diàleg interreligiós està per venir i que la pedagogia està en l’acció.

El Sr. Guillem Correa, pastor a Barcelona i secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya, va tenir al seu càrrec la Ponència sobre La implicació social de les comunitats religioses. El Secretari General del Consell va tenir unes paraules reivindicatives sobre la necessitat que les Administracions Públiques s’impliquin en el finançament dels Serveis Socials de les minories religioses.

L’acte va finalitzar amb la cloenda a càrrec del Sr. Xavier Puigdollers, director General d’Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya i el Sr. Ignasi Garcia Clavel, director d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, Regidoria de Dona i Drets Civils.

Astrid Domènech, responsable de Premsa del CEC

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats