El GTER al Parlament de Catalunya

O P I N I Ó  | Ventijol Suau  | Guillem Correa, pastor a Barcelona i secretari general del CEC  |

Convidats per la Presidenta del Parlament de Catalunya, la Molt Honorable Senyora Núria de Gispert, el Grup de Treball Estable de Religions, conegut com a GTER, va celebrar la Primera Jornada sobre “Identitat, harmonia interconfessional i social” en seu parlamentària. L’acte comptava, a més a més, amb el suport de les Direccions d’Afers Religioses tant de la Generalitat de Catalunya com de l’Ajuntament de Barcelona.

El que voldria destacar d’aquesta trobada és l’acte en si mateix.
Que el Parlament de Catalunya aculli en el seu si al GTER per celebrar una Jornada com aquesta demostra vàries coses.

Per una banda, demostra que mica en mica està fent forat a la societat el que venim dient des de fa molts anys: les confessions no només no estem enfrontades entre nosaltres, sinó que som capaces de treballar plegades amb un mateix propòsit sense perdre la nostra identitat.
Per una altra banda, demostra que la nostra proposta de diàleg interreligiós és cada cop més coneguda i acceptada per la resta de la nostra societat.

En el decurs de la recepció que va precedir l’acte, la Presidenta del Parlament Català va posar en el nostre coneixement que la seva intenció és que aquesta trobada fos la primera de manera que cada any puguem celebrar una Jornada com aquesta en seu parlamentària.

Cal posar en valor aquesta iniciativa de la Molt Honorable senyora Núria de Gispert. Gràcies a aquesta iniciativa aquesta Jornada ha estat pionera a nivell de tot l’Estat. Però també gràcies a aquesta iniciativa està garantida la continuïtat de la Jornada.

La tasca que ara ens queda per davant és fer arribar la notícia d’aquesta voluntat de convivència i de treballar plegats fins al darrer racó del territori. Serà una feina lenta, plena d’obstacles i a molt llarg termini. Però el que es va començar ja fa un grapat d’anys ahir va donar un salt qualitatiu que no passarà desapercebut.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats