El futur i nosaltres

R E F L E X I Ó  |  Fidel Caralt, pastor a Sant Joan Despí i membre del Plenari del CEC  |

Mateu 6:34

Des de sempre l’esser humà ha buscat conèixer el seu futur. Ens amoïna què passarà demà. Què passarà amb la nostra vida, si tindrem o no treball, si ens anirà be en les nostres relacions, si tindrem o no prosperitat.  Només hem de fer una mica de zàping quan estem veient la televisió a la nit, i veurem més de deu programes de tarot i divinació, o a internet cents de pàgines que en parlen o un munt d’anuncis a la premsa.  El més impactant de tot plegat és que hi ha milions de persones que en fan ús, i que molts, molts, en treuen profit donant respostes fàcils i superficials, que engreixen les nostres oïdes.

Per què tenim aquesta necessitat? El desconeixement del què vindrà ens fa sentir por, ens crea incertesa i angoixa. Necessitem respostes per sentir-nos segurs. Vivim en el món de les assegurances. Avui tot s’assegura. S’assegura, per exemple, tenir una bona pensió per la nostra vellesa, quan no sabem si estarem aquí aleshores!

Com algú ha dit, les assegurances no poden evitar que passin les coses, només ens ajuden a arreglar-les o compensar-les, quan es pot.

Davant d’aquesta inquietud humana, Jesús ens recorda que no ens hem d’angoixar per l’avenir, que el que hem de fer és cercar Déu, posar tota la nostra confiança i fe en Ell i seguir els seus camins.  Ell sap quines són les nostres necessitats.

És com si ens digues: ‘Primer cerca’m a mi. Jo sé quines son les teves necessitats; tu, cerca’m a mi, que jo m’ocuparé de la resta. No t’angoixis, deixa-ho a les meves mans’.

De vegades pensem que tenim la paella pel mànec. Però, moltes coses de la vida i del que vindrà no estan a les nostres mans. Només el Creador i sustentador de l’univers ens pot donar seguretat, pau i vida. És necessari doncs, que tornem a Ell i que deixem de confiar en les coses materials que aquest món ofereix.

Déu no ens dóna respostes fàcils ni superficials. El camí és difícil, però Ell ens diu: ‘Posa tota la teva fe en mi i segueix-me, de la resta ja me n’ocupo jo’.

Noticias relacionadas:

  • R E F L E X I Ó  |  Fidel Caralt, pastor a Sant Joan Despí i membre del Plenari  del CEC |  Mat ...

  • R E F L E X I Ó  |  Fidel Caralt, pastor a Sant Joan Despí i membre del Plenari del CEC  |  | ...

  • R E F L E X I Ó  |  per Fidel Caralt, pastor a Sant Joan Despí i membre del Secretariat del CEC  ...

  • Mateu 5:3 < Fidel Caralt > Les estadístiques diuen que cada vegada hi ha més famílies ...

  • R E  F L E X I Ó  |  Fidel Caralt, pastor a Sant Joan Despí i membre del Plenari del CEC  | M ...

Els comentaris estan tancats