Sensibilitat Religiosa de l’Ajuntament de Barcelona

O P I N I Ó  |  Ventijol suau  |  Guillem Correa, pastor a Barcelona i secretari general del CEC  |

L’Ajuntament de Barcelona, de la mà de la regidora Francina Vila, vol donar una nova passa endavant per aprofundir en la sensibilitat religiosa de la casa gran de la ciutat. A més de les paraules que hem pogut escoltar de la regidora també hem escoltat els seus primers fets entre els que cal esmentar, perquè sobresurt amb llum pròpia, la incorporació al seu equip del senyor Ignasi Garcia Clavel -primer Director d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya-.

La seva demostrada sensibilitat, el seu profund coneixement de la pluralitat religiosa del país i de la ciutat i la seva capacitat resolutiva són elements més que suficients que avalen l’encert de la decisió presa.

En una matèria tan sensible com és l’àmbit religiós, el factor humà és encara més rellevant, si se’m permet. I el senyor Ignasi Garcia Clavel ha demostrat aquesta sensibilitat, proximitat i capacitat de resolució, tant quan ha estat el màxim responsable de la Direcció General d’Afers Religiosos com quan ha deixat de ser-ho.

Posant en valor el que s’ha fet fins ara el que caldrà fer, tan bon punt ens sigui possible, és establir mecanismes estables de col•laboració que permetin no només resoldre les qüestions que es posin sobre la taula, sinó anticipar-nos a aquestes mateixes qüestions.

També caldrà resoldre situacions històricament estancades a la ciutat tal i com pot ser la manca de suport: als serveis socials protestants, a la xarxa d’acolliment de la immigració, a l’accés als mitjans de comunicació de titularitat pública, a l’existència d’espais comunitaris amb nom de figures públiques del protestantisme, als Temples Evangèlics de la ciutat, a la memòria històrica (fet que ja es va iniciar amb l’anterior legislatura) i d’altres qüestions que ara no toca fer un llistat de totes elles.

En definitiva: encara no coneixem la lletra però les primeres notes de la partitura ens anuncien un gran concert on tothom, músics i oients, en sortirem plenament satisfets.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats