Destacades entitats preparen el Culte Unit d’Acció de Gràcies

La Comunitat Protestant de Catalunya s’aplegarà el dissabte 28 de gener en un acte especial, un Culte Unit d’Acció de Gràcies convocat per destacades entitats evangèliques, que se celebrarà a l’Església Evangèlica del carrer Mª Victòria 11 de Barcelona, a les 18 h.

Hem contactat amb els representants de les entitats convocants per conèixer de primera mà el rerefons d’aquesta iniciativa i la valoració que fan del treball conjunt. En aquest número comptem amb les respostes de Noemí Cortés, presidenta de la Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya, Jaume Llenas, pastor a Premià de Mar i secretari general de l’Aliança Evangèlica Espanyola i Jaume Torrado, pastor a Blanes i a Banyoles i membre del Plenari del CEC. En el proper número els oferirem les respostes dels representants de la resta d’entitats participants.

Noemí Cortés, presidenta de la Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya
Per què un Culte Unit d’Acció de Gràcies?
És important que tot el poble protestant català tingui una estona conjunta per donar gràcies i estar junts. Cal  ser agraïts amb el que Déu ha fet amb nosaltres en l’any que hem acabat i començar l’any junts amb una actitud de recolliment per reflexionar i posar-nos a les mans de Déu.
Com valora que diverses entitats organitzin aquest Culte?

El fet de poder preparar l’acte conjuntament demostra que estem caminant en bon camí, indica les ganes de donar un bon testimoni a tots els qui ens envolten i ens ofereix l’oportunitat de continuar treballant amb unitat per ser una llum en aquest món ple de dificultats que estem vivint.

Jaume Llenas, pastor a Premià de Mar i secretari general de l’Aliança Evangèlica Espanyola
Per què un Culte Unit d’Acció de Gràcies?
Els cristians hem de recordar que vivim per gràcia, que tot el que som i el que tenim ho rebem i qui ens ho dona és el Senyor. L’actitud més adequada per a un cristià és la gratitud, així que fent això ens situem en la dimensió que hem d’estar i exaltem el Senyor a la posició que Ell mereix. El Pare busca adoradors i nosaltres som voluntàriament aquests adoradors. Res ens uneix més que la gratitud i l’adoració genuïna al Senyor.
Com valora que diverses entitats organitzin aquest Culte?
Ho valoro d’una forma altament positiva. Per a nosaltres és una demostració de la unitat que l’Esperit Sant ha preparat per a nosaltres. No és suficient que hi creguem, és precís que la fem visible. És un plaer col•laborar amb la resta d’institucions en aquest culte i donar així la glòria al Senyor, a qui pertany.

Jaume Torrado, pastor a Blanes i a Banyoles i membre del Plenari del CEC
Per què un Culte Unit d’Acció de Gràcies?
No hi ha millor manera d’aprofundir en els llaços d’unitat que celebrar junts un moment de gratitud al nostre Déu, ser capaços de reconèixer que fins a aquí ens ha ajudat el Senyor i fer-ho, amb profunda gratitud i en unitat, estic persuadit que agradarà al cor del nostre Pare i ens permetrà albirar un nou horitzó per a l’Església a Catalunya ple d’esperança.
Com valora que diverses entitats organitzin aquest Culte?
Estem veient un creixent sentir de Déu en aquests últims temps cap a la materialització de la unitat de l’església. Una veu profètica està recorrent les nostres congregacions, una crida de Déu perquè el seu Poble superi els rudiments estructurals i sigui capaç de fer pràctica, possible i visible aquesta unitat, perquè el món arribi a creure en Ell per mitjà de nosaltres. Organitzar junts aquest Culte d’acció de gràcies és una manera d’obeir la pregària intercessora de Jesucrist del capítol 17 de l’Evangeli de Joan.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats