5-N: Un dia històric

Per moltes i moltes raons el passat 5 de novembre va ser un dia històric per als evangèlics protestants. Mai abans, en l’àmbit protestant a Catalunya, no s’havia celebrat un acte d’aquestes característiques tot i que el nostre poble ha conegut de prop què és la discriminació i la persecució en altres moments del passat recent del nostre país.

Ni la pluja ni altres inconvenients de darrera hora van impedir que la resposta a la convocatòria que havia fet la Plataforma en Defensa de les Llibertats del Poble Protestant fos massiva. Més de 7.000 evangèlics, vinguts de tota Catalunya, es van reunir a la Plaça des Països Catalans a Barcelona en defensa de la Llibertat Religiosa i de la Llibertat de Culte.

Una Crida a la solidaritat de la nostra societat amb la Comunitat Protestant va ser llegida en català i en castellà.

Damunt la tarima, presidint la Concentració, 35 personalitats protestants representant l’àmplia diversitat del poble protestant donaven mostra d’unitat i cohesió enfront d’una situació que s’ha de poder resoldre amb el suport de la totalitat de la Comunitat Protestant.

Tots els presents en la gran plaça barcelonina van seguir la lectura de textos bíblics, la pregària i els càntics –dirigits per un potent i entusiasta grup de lloança- gaudint de la comunió fraternal. Menció a banda, per senzill però ple de significat, mereix el moment en què tothom, amb espelmes enceses, va cantar el conegut càntic ‘Som el poble de Déu’.

Els parlaments del secretari executiu de la FEREDE, Mariano Blázquez, i del secretari general del CEC, Guillem Correa, van aportar la reflexió i la determinació de la Comunitat Protestant en la defensa de la Llibertat Religiosa al nostre país.

Un breu comentari, per a una gran jornada. Tot sigui per a la Glòria de Déu!

Recull fotogràfic de la Concentració  (Fotos: Manuel García Lafuente)

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats