Més de 7.000 persones es congreguen en defensa de la Llibertat Religiosa Plena

COMUNICAT DE PREMSA
Barcelona, 5 de novembre de 2011.- La Comunitat Protestant ha reunit, malgrat la constant amenaça de pluja, més de 7.000 persones a la plaça dels Països Catalans de Barcelona en defensa de la Llibertat Religiosa Plena. La concentració ha fet una crida a la solidaritat de la societat civil amb l’Església Evangèlica i ha denunciat els tancaments de centres de culte que es produeixen reiteradament.

Si no volen escoltar-nos portarem la nostra denúncia a Europa. És inconcebible que a l’Europa de les llibertats els protestants haguem de sortir al carrer per demanar la Llibertat Religiosa Plena”, ha dit el Secretari Executiu de la Federació Protestant d’Espanya (FEREDE), Mariano Blázquez.

L’acte ha estat presidit per 35 destacades personalitats de l’Església Protestant que han donat suport explícit a la convocatòria. “El que demanem és que a Sevilla, a Santiago, a Bilbao, a València, a Madrid o a Barcelona els protestants puguem comprar o llogar un terreny, un edifici o els baixos d’una escala de veïns perquè, amb unes mesures de seguretat raonables, puguem disposar d’un centre de culte. No demanem que ens regalin res. Demanem justícia democràtica i justícia col·lectiva”, ha reclamat el Secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya, Guillem Correa.

La trobada s’ha celebrat en un ambient tranquil, alegre i distès, i ha comptat amb un temps per lloar Déu, en català i en castellà. Durant l’acte s’ha llegit una Crida a la Solidaritat de la societat amb la Comunitat Protestant. La lectura en català ha estat a càrrec de la conductora del programa del Canal 33 ‘Néixer de nou’, Cesca Planagumà, i la versió en castellà, a càrrec del director i locutor de l’emissora de ràdio Ona Pau, Juli Pérez.

Tant Blázquez com Correa han fet referència al dèficit democràtic que es viu avui a l’estat espanyol i han volgut deixar palès el compromís de l’Església Protestant amb els que pateixen les conseqüències de la crisi econòmica.

Després d’anunciar que el Govern de la Generalitat s’ha compromès públicament a treballar per trobar una solució satisfactòria, el Secretari General del Consell Evangèlic ha convidat tots els presents a pregar pel Govern i per tots els dirigents dels diferents partits politics de Catalunya i d’Espanya. Correa ha demanat a tots els participants que encenguessin una espelma “que sigui la llum de Jesús, que porti esperança a tots els nostres cors”.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats