5 N, primer avís

O P I N I Ó   |   Ventijol suau  |  Guillem Correa, pastor a Barcelona i secretari general del CEC  |
Madrid, Saragossa i el 5 de novembre: Barcelona.
La Comunitat Protestant ha arribat a un punt de fatiga per la incapacitat de la nostra democràcia de resoldre els Drets Col·lectius de l’Església Evangèlica i de les altres minories religioses.
Sembla mentida però els protestants de l’any 2011 hem de sortir a l’Europa dels Drets i les Llibertats per demanar Llibertat Religiosa Plena, per demanar Llibertat de Culte. En definitiva: per demanar llibertat.
Si les lleis, les normatives o les ordenances municipals i d’altres textos, més o menys legals, porten a què finalment ens tanquin Centres de Culte i no ens deixin obrir-ne de nous, el que vol dir és que alguna cosa s’està fent malament i no som nosaltres, precisament, qui ho estem fent malament.
La Llei de Llibertat Religiosa de 1980 va deixar massa qüestions per resoldre. Des d’aleshores a la Comunitat Protestant se’ns ha posat sota la catifa durant molts anys, massa anys. Però ara, quan diversos d’alcaldes i alcaldesses d’Andalusia, d’Aragó, de Galícia, de Madrid o de Catalunya han volgut demostrar el seu poder, el que s’ha posat en evidència és que els protestants sembla ser que només tenim obligacions i que no tenim drets.
Doncs del que es tracta el dia 5 N, el 5 de novembre, és de demanar a la societat civil i a les seves institucions que ens ajudin a conquerir els drets col·lectius que se’ns neguen.
Es vulgui o no es vulgui som ciutadanes i ciutadans d’aquest país i com a ciutadanes i ciutadans tenim drets i hem decidit que, després d’esperar tants anys, d’escoltar tantes promeses no complides i de sentir-nos reiteradament discriminats, ha arribat l’hora de fer escoltar la nostra veu a la nostra societat.
I qui ens escolti, ens vulgui donar suport i es vulgui aplegar amb nosaltres serà molt benvinguda i benvingut el dia 5 de Novembre, a les 5 de la tarda, a la Plaça dels Països Catalans de Barcelona.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats