Trobada Històrica de pastors i líders

El proppassat 8 d’octubre s’ha produït una trobada històrica de la Comunitat Protestant: prop de 240 pastors, pastores i líders, als que s’han de sumar aquells molts altres que per compromisos ministerials adquirits feia molt temps no van poder assistir, van respondre a la convocatòria feta per la “Plataforma per la defensa de les Llibertats del Poble Protestant”.

La convocatòria va respondre a l’anàlisi de la situació actual. Al sentiment històric de sentir-se discriminats se n’hi ha de sumar un altre: el de sentir-se amenaçats.

Una part cada cop més creixent de la Comunitat Protestant se sent amenaçada veient com cada setmana s’obre un nou expedient de tancament d’un altre Centre de Culte i, el que és pitjor, veient que en el futur la situació es pot agreujar.

L’avantprojecte per a una nova Llei de Centres de Culte, que ha presentat el Govern de la Generalitat, ha contribuït a desfermar aquest sentiment d’amenaça.

En el decurs de la trobada es va fer una llarga i detallada anàlisi de la situació actual i es va deixar palesa la voluntat expressada per diferents àmbits del Govern, i del seu entorn, d’entrar en diàleg amb la Comunitat Protestant per trobar una solució a l’actual situació.

Per la seva banda els presents a la trobada van deixar constància de la seva voluntat i del seu compromís de treballar per a la unitat de l’Església i per aconseguir uns drets que mai fins ara no ens han estat reconeguts.

La principal conclusió que es deriva de la trobada és que mentre que l’actual situació de crisi ha portat a molts col·lectius socials a treballar per mantenir els drets aconseguits, la Comunitat Protestant ha de continuar treballant per aconseguir els Drets que encara mai no se’ns han reconegut.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats