L’ “Alianza Evangélica” alerta: la llibertat religiosa amenaçada

Una altra entitat aixeca la seva veu i dóna a conèixer la seva posició respecte de la situació de llibertat religiosa al nostre país. Aquesta setmana, l’ “Alianza Evangélica” ha emès un Comunicat de premsa titulat ‘Mala salut de la Llibertat religiosa a Espanya’, que reproduïm íntegrament.

(Madrid, 3 octubre 2011).- L’ “Alianza Evangélica” denuncia l’actual empitjorament de la manca de llibertat religiosa a Espanya, agreujat per la situació dels llocs de culte en els últims mesos, i demana als partits polítics que incloguin en els seus programes electorals aquesta situació.

La situació actual ha creat un ambient d’enorme malestar, sensació clara de discriminació i falta de confiança en la preocupació per aquesta faceta dels drets humans i per l’actuació dels partits polítics (especialment PP i PSOE) a Espanya.

PANORAMA GENERAL
Espanya va realitzar la transició política des del nacional-catolicisme però no s’ha aconseguit un procés equivalent cap a la pluralitat religiosa i de creences. Només cal veure l’ús del terme “la” Església per referir-se a l’Església catòlica, com si no n’existís cap altra, fins i tot en els mitjans de comunicació més defensors del laïcisme i l‘aconfessionalitat.

Creiem que aquesta realitat es manifesta en multitud d’aspectes que de fet creen diferències entre els ciutadans espanyols catòlics i els no catòlics, especialment amb els de confessions religioses diferents de la tradicional a Espanya.

Considerem que en la manca de normalitat del pluralisme religiós en res ha ajudat la pròpia jerarquia catòlic-romana espanyola, que s’ha preocupat de mantenir les seves prebendes més que del tracte just de totes les persones, quelcom d’altra banda inherent a l’Evangeli.

De la mateixa manera creiem que l’enfrontament i la polarització dels dos partits majoritaris (PP i PSOE) en res ha afavorit aquest procés, al PP per arrossegar encara condicionants i dependències de la jerarquia catòlica, i al PSOE per dues raons de signe contrari. Una, un laïcisme mal entès -molt especialment en aquesta última legislatura de Govern- que porta a no donar opció a la participació de les confessions en la vida pública com si l’única moral possible fos la no religiosa. I la segona, la por a prendre decisions en qüestions com els funerals d’Estat no monoconfessionals.

LLOCS DE CULTE
En aquest context es produeix l’actual alegalitat o tracte clarament discriminatori dels llocs de culte no catòlics.

A. – Els temples catòlics reben un absolut tracte de favor ignorant pràcticament qualsevol requeriment legal.

B. – Els llocs de culte no catòlics queden sense legislació específica, però amb la possibilitat real que se’ls consideri equivalents a restaurants o discoteques, o se’ls apliqui legislacions irracionals com a Salt. En algunes autonomies com Madrid i Catalunya (però no les úniques) se’ls aplica i exigeix ​​aquesta normativa i fins i tot el caprici dels que governen d’un o altre signe polític. Això ha portat a un malestar i sentiment de tracte absolutament injust que està fent que es mobilitzi el poble evangèlic a Espanya.

ACTUACIONS
Per això, anunciem el nostre suport, com ja hem fet en el passat, a les iniciatives que demanin el compliment de la Constitució, que tots els espanyols som iguals davant la llei sigui quina sigui la nostra confessió religiosa.

També mantenim informats a la representació de l’Aliança Evangèlica Europea a la seu de la UE a Brussel·les, sense descartar mesures polítiques o legals en cas que fossin precises.

Finalment demanem, de la manera més respectuosa i enèrgica possible, als partits polítics que incloguin en els seus programes electorals aquests aspectes pràctics de llibertat i igualtat religiosa, comprometent-se a portar-los a terme.

Amable Morales, President  |  Pedro Tarquis, Portaveu

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats