El director general d’Afers Religiosos rep el Plenari del CEC

Ahir, 14 de juliol, Xavier Puigdollers va rebre,  per primera vegada des que va ser nomenat director general d’Afers Religiosos al febrer d’aquest any, una delegació del Plenari del Consell Evangèlic de Catalunya, al front de la qual hi havia el seu president, Benjamí Planes, i el seu secretari general, Guillem Correa.  Continua així la relació d’aquest Consell amb la Generalitat de Catalunya, iniciada el 21 de maig de 1998 quan els seus respectius representants van signar el Conveni Marc que estableix les línies de col·laboració entre ambdues institucions.

Tot i que l’interès en conèixer la Comunitat protestant per part de l’actual director general d’Afers Religiosos ha estat palès el passat 3 de juny en assistir a l’acte institucional de celebració del 30 aniversari del CEC, la trobada entre ambdues institucions, que va discórrer en un ambient distès,  ha estat pertinent perquè ha marcat el punt de partida per aprofundir les relacions entre la Generalitat de Catalunya i el Consell Evangèlic de Catalunya.

En el decurs de la reunió, el secretari general del CEC va presentar un Document de Bases  en el que queden enunciats diversos assumptes d’importància per a la Comunitat Protestant de Catalunya com són, entre d’altres, la revisió del Conveni Marc, la defensa de la llibertat religiosa, l’encaix de la llei de centres de culte (juntament amb les dificultats que la seva aplicació està ocasionant  a algunes  esglésies a casa nostra), la visibilitat del protestantisme als mitjans de comunicació  i el suport als serveis socials protestants.

La delegació del Consell Evangèlic de Catalunya, a més del seu president i secretari general, estava formada per Julio Pérez, de l’Àrea de Relacions amb les Esglésies, Andreu Dionís, de l’Àrea de Relacions Institucionals, Rubén Miyar, membre del Plenari, Joan Mª Argudo, de l’Àrea Social, i Jaume Torrado, delegat del CEC a la demarcació de Girona.

 

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats