Quina és la recompensa?

Reflexió (Fidel Caralt)  | ‘Feliços els qui tenen fam i set de justícia, per que elles seran saciats’ (Mateu 5:6)

Milers de persones en aquestes darreres setmanes han sortit als carrers d’un bon nombre de països del nord d’Àfrica  per reclamar llibertat, democràcia i justícia social. En paraules d’un activista egipci, la situació dels drets humans en el seu país és de violacions sistemàtiques sense donar comptes a ningú, poder sense límit de les forces de seguretat i privacions econòmiques i socials.

La desesperació ha portat a molts a immolar-se i això ha provocat el clam de milions de persones que pateixen injustícia. Malauradament no estan soles al món. La nostra terra està plena de greuges. La historia humana, plena d’episodis dramàtics. El nostre dia a dia, farcit d’injustícies.

El senador Robert Kennedy, en el mateix moment que anunciava l’assassinat de Martin Luther King va dir: ‘Ens hem de dedicar a allò que varen escriure els grecs fa tants anys: a domesticar el salvatgisme de l’home i fer amable la vida d’aquest món’.

Jesús ens ensenya que la resposta a la injustícia humana no pot ser la revenja, això només genera mes violència, sinó la fam i la set de justícia. Que no és només cercar la justícia pròpia sinó, sobre tot, cercar amb totes les nostres forces, la justícia dels altres. Buscar el bé, la pau i la salvació dels que estan al nostre voltant. Tenir relacions sanes i rectes amb els homes i dones dels nostres barris i ciutats, sense importar la seva procedència ni el color de la seva pell.

Però tot això que sembla una quimera, és possible quan la nostre relació amb Déu també és de pau i justícia. En fer-nos seguidors de Jesús, el primer que rebem és justícia en forma de misericòrdia i perdó per l’obra de Crist a la creu. I la seva obra en nosaltres canvia la nostra vida i també la manera de viure amb els altres.  És per això que l’apòstol Pau diu que el Regne de Déu és justícia, pau i goig en l’Esperit. Aprens a estimar de debò quan te n’adones que Déu t’estima; perdones perquè has estat perdonat per Ell sense res merèixer; respectes i busques el bé del teu proïsme perquè descobreixes que ets de gran valor per al Senyor. La pau i el goig són la recompensa.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats