L’inici d’un Nou Camí

VENTIJOL SUAU (Guillem Correa)

La ciutat de Barcelona s’ha retrobat amb la Comunitat Protestant. El Saló de Cent de la ciutat comtal s’ha omplert de gom a gom per certificar l’acte. Presidits per l’Alcalde, en el decurs d’una sessió extraordinària en l’espai més emblemàtic del cap i casal de Catalunya, s’ha anat desgranant la història més recent del protestantisme de la ciutat de la mà d’alguns dels seus protagonistes més significatius. La representació del Consistori, com la resta dels assistents, han escoltat amb interès una història coneguda per uns pocs i desconeguda per a la majoria.

Perquè, la veritat sigui dita, la història de la Comunitat Protestant de Barcelona forma part d’aquella història amagada i ignorada que va passant de generació en generació fins que un bon dia algú decideix escoltar aquella vella reivindicació que diu que cal donar veu als qui la història els l’ha negada.

I aquest dia va arribar el 2 de març de 2011.

Un dia històric per recuperar la memòria, per difondre aquesta memòria, per tancar una etapa i per endegar-ne una de nova.

Tal i com es va dir, en un dels parlaments, “ha arribat el moment en què deixem de viure d’esquena els uns als altres”.

L’acte es va cloure amb el lliurament de dos obsequis a l’Alcalde de la ciutat.  El primer amb un doble significat. Per una banda, se li va fer a mans “Lo Nou Testament” de 1832, el primer Nou Testament editat en català que va veure la llum de la mà de la Comunitat Protestant, com a signe i senyal de l’arrelament a la ciutat i del recorregut fet fins arribar a l’any 2011. Per una altra banda, se li va voler lliurar aquest obsequi perquè els protestants, de sempre, hem estat i volem seguir sent reconeguts com el Poble de la Bíblia.

El segon obsequi que se li va fer a mans va ser un Recordatori amb la data del 2 de març de 2011 com a referent de l’inici d’un Nou Camí on es passi de les declaracions d’intencions a la cooperació efectiva entre el Consell Evangèlic de Catalunya i l’Ajuntament de la ciutat.

L’acte el va cloure l’Alcalde qui va anunciar que, per primer cop a la història, una plaça o un jardí portarà el nom de Martí Luter, el precursor de la Reforma Protestant. Fins ara no hi ha un sol carrer a la ciutat que hagi estat atorgat a una persona per la seva significació com a protestant.

Sigui molt benvingut aquest anunci i tan de bo es faci realitat molt aviat.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats