L’Ajuntament de Barcelona edita una Història del Protestantisme de la ciutat

Oficina de Premsa del CEC  |  Comunicat
22/02/11

El dia 2 de març, a les set del vespre, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona sota la presidència del Sr. Jordi Hereu, Alcalde de Barcelona i del Sr. Guillem Correa, Secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya, es presentarà el llibre”Les Esglésies evangèliques històriques de Barcelona 1876-1978”.

L’autor del llibre és Federico Vàzquez Osuna, historiador i investigador de la Universitat de Barcelona.

El llibre recull la història dels protestants durant l’època de la Restauració, la 2a República, la dictadura franquista i l’inici de la transició democràtica.

Tal com diu el Secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya en el pòrtic del llibre: “el protestantisme barceloní ha viscut en carn pròpia el significat de la paraula “intolerància” i, quan aquesta actitud social ha passat a la història, ha descobert què vol dir la paraula “indiferència”. Més endavant afegeix “Avui cal agrair, des de la generositat, aquesta voluntat de l’Ajuntament de Barcelona de començar a posar les coses al seu lloc, al lloc que li corresponen.

Per la seva banda l’Alcalde clou la seva presentació del llibre tot afirmant: “I la ciutat ha de reconèixer i valorar aquesta tasca. Per aquesta raó, és tot un honor haver pogut participar en la publicació d’aquest llibre, que ens fa valorar el camí llarg i complex que ha recorregut Barcelona per esdevenir la ciutat diversa, inclusiva i solidària que és avui en dia”.

A l’acte han estat convidats els principals dirigents de la Comunitat Protestant de Catalunya així com els membres del GTER, Grup de Treball Estable de les Religions, i del Consell Interreligiós de Catalunya.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats