El nou Govern i les minories religioses

Guillem Correa

El dia 27 de desembre a les 12 del migdia, tal i com estava previst, ha pres possessió del seu càrrec el nou President de la Generalitat de Catalunya, el Molt Honorable senyor Artur Mas, davant dels representants de les institucions polítiques, civils, militars i religioses del país. Perdó. De les religioses no, o si més no: sense la presència dels representants d’algunes minories religioses significatives de Catalunya, tal i com va ser el costum en les darreres preses de possessió del Molt Honorable President Jordi Pujol.

Segurament, la raó es deu a que durant les dues últimes legislatures els responsables de protocol també es van oblidar de continuar el camí iniciat pel President Pujol i és comprensible que tornar a recuperar el fil perdut costa temps i esforços per totes bandes.

La majoria de nosaltres estem convençuts que la sensibilitat de la nova Directora General d’Afers Religiosos o del nou Director General no només recuperarà aquella sensibilitat, sinó que posarà sobre la taula l’assignatura encara pendent d’aquest país: La Normalització Religiosa.

Amb aquest o amb qualsevol altre nom, aquesta hauria de ser la prioritat de la nova Direcció General en els pròxims quatre anys.

La constatació que Catalunya és majoritàriament catòlica, com sempre, però que a més a més hi ha un nombre de minories religioses cada cop més presents, ens ha de portar a concretar, per la via dels fets, que la Llibertat Religiosa sigui una realitat entre nosaltres i no només una declaració de bones intencions.

No ens calen més lleis. El que ens cal és fer efectiu el que ja s’ha aconseguit i ampliar-lo fins arrodonir tot el que encara queda pendent.

S’ha fet camí, i cal valorar la feina feta pels antics Directors Generals: el senyor Ignasi Garcia Clavel, el senyor Jordi López Camps o la senyora Montserrat Coll, però, fent honor als qui ens han precedit, ara ens cal encarar la nova legislatura amb coratge perquè hi ha molta feina a fer i molta bona voluntat per totes les bandes per consensuar un projecte que ens permeti donar un veritable pas endavant.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats