Llavor de Vida

< Fidel Caralt >

Una curiosa noticia publicada al Nacional Geographic em va sorprendre. L’any 2005, en un institut de recerca natural a Israel, van aconseguir que una llavor, trobada en unes excavacions arqueològiques i que tenia mes de dos mil anys, germinés i amb molta cura es convertís en una palmera de dàtils. És el miracle de la vida.

Tothom entén la importància de les llavors per a la existència de l’ésser humà. I de fet s’han creat bancs de llavors per tot el mon, per tal de conservar aquest preuat element.

La llavor ens parla de vida, ens parla de transformació, ens parla d’un abans i un després.
No és pas estrany que Jesús fes servir una llavor per parlar-nos de la transformació que una persona experimenta quan arriba a conèixer la paraula de Déu, el verdader evangeli, la bona nova de salvació. El mestre va dir:  la mostassa és la més petita de totes les llavors; però, quan ha crescut, es fa més gran que les hortalisses i arriba a ser un arbre; fins i tot vénen els ocells del cel a fer niu a les seves branques.

La seva paraula és capaç de produir en nosaltres una nova vida; el nou naixement. Es quelcom que no és perceptible als nostres ulls, però que és capaç de produir una revolució que canvia la nostra manera de viure i ens condueix per camins abans impossibles i que ara, malgrat les seves pendents, es fan més planes. Són camins de vida i de vida eterna.

Però tothom sap, i els pagesos més que ningú, que hi ha altres factors que intervenen en aquesta nova vida. Es necessita una llavor, però també una bona terra. Si la llavor no cau en bona terra no produirà el fruit esperat.

Jesús, fent servir l’exemple de les diferents terres que podem trobar, ens parla de les actituds que la gent té quan escolta la paraula de Crist. Enduriment, indiferència, superficialitat. És precisament l’actitud que veiem en molta gent del nostre país.

Cal tenir fe en Crist i rebre la paraula de l’Evangeli amb un cor obert. És aleshores quan ens toca ben a dins i Déu produeix la nova vida en nosaltres. 

La Bíblia ho diu així: Si avui sentiu la seva veu, no enduriu el vostre cor.

Noticias relacionadas:

  • < Fidel Caralt > Mateu 16, 24-25 Diuen que un turista americà, a principis del segle ...

  • <Fidel Caralt>  “I la vida eterna és que et coneguin a tu, l'únic Déu veritable, i aque ...

  • R E F L E X I Ó  |  Fidel Caralt, pastor a Sant Joan Despí i membre del Plenari del CEC  |  | ...

  • - Fidel Caralt -   Tots seguim un camí en aquesta vida. Vulguem o no, prenem decisions que ...

  • “Un sembrador va sortir a sembrar...Però una part de les llavors va caure en terra bona i donà f ...

Els comentaris estan tancats