Assemblea General del Consell Evangèlic

< Guillem Correa >

Un cop més, i ja en són 29, el Consell Evangèlic de Catalunya ha celebrat Assemblea General Ordinària i, si comptem des dels seus inicis, aquesta és l’Assemblea número 59. I l’any que ve, el 2011, el Consell Evangèlic de Catalunya celebrarà el seu 30è aniversari.

Trenta anys de servei a les Esglésies Protestants i a la resta de la societat és tota una fita no només pel protestantisme, sinó també per la resta de Catalunya i, fins i tot, per a tot l’Estat. El Consell Evangèlic de Catalunya és l’únic Consell Evangèlic amb tants anys d’història.
La unitat visible del Protestantisme entre nosaltres ve de lluny, de molt lluny. Hi ha qui parla del model català de protestantisme del qual el Consell Evangèlic és la versió actual de tota una història d’unitat que haurem de recuperar, com a part de la nostra memòria històrica, amb motiu d’aquest 30è aniversari.

Però tornem a l’Assemblea. En aquest encontre es va presentar, entre d’altres moltes iniciatives, el que seran les dues fites del pròxim any: la celebració del 30è aniversari del Consell, previst per abans de l’estiu, i la convocatòria del III Congrés Protestant de Catalunya en el mes de desembre. Dues maneres diferents de celebrar un mateix esdeveniment: 30 anys d’història.
En la presentació de l’Informe de Gestió a l’Assemblea és va informar de l’acte celebrat el proppassat 11 de setembre. Aquell dia un grup d’Esglésies Locals van organitzar una trobada sota el lema “Catalunya preguem per tu”, amb el recolzament del Consell Evangèlic, i amb la presència del seu Secretari General.

A l’Assemblea es va valorar molt positivament aquesta iniciativa nascuda de les Esglésies Locals de pregar per Catalunya el mateix dia en el que se celebra la Diada Nacional. Quan el dia aplega recepcions oficials i oficioses, concerts i manifestacions de tot tipus és encomiable que els pastors i les pastores convoquin els membres de les seves Esglésies a pregar per Catalunya. La convocatòria va néixer d’uns pocs i va aplegar també a uns pocs centenars, però si aquesta trobada es repeteix el pròxim any i el següent i el següent el més provable es que anirà creixent en dimensió i en repercussió. 

A l’informe també es va detallar l’avanç que ha tingut el projecte que va néixer aviat farà 30 anys, i que encara no ha aconseguit el suport institucional necessari per ser una realitat, d’endegar el Centre de Documentació Protestant de Catalunya. El projecte consisteix en disposar d’un espai on recopilar la poca documentació històrica que encara es pogués recuperar i aplegar un fons editorial tenint el protestantisme com a eix vertebrador.

S’ha hagut d’esperar 25 anys per aconseguir la retransmissió d’un culte per televisió i l’any que ve en farà 30 que es planteja la necessitat d’aquest Centre de Documentació. S’ha esperat tant que pràcticament s’ha perdut el poc que quedava de documentació de la guerra civil; també es va perdre en bona part el material de la generació de pastors que van morir en els anys seixanta i en els noranta.
Encara estem a temps, encara estem a temps d’aturar l’hemorràgia.
Segurament seria una excel·lent notícia per commemorar els 30 anys del Consell Evangèlic de Catalunya.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats