Trobar la vida

< Fidel Caralt >

Mateu 16, 24-25

Diuen que un turista americà, a principis del segle passat, va anar a la ciutat d’El Caire, amb la finalitat de visitar un famós savi.  El turista es va sorprendre en veure que aquest home vivia en una petita cambra plena de llibres. Els únics mobles que tenia eren un llit, una taula i una cadira. El turista li va preguntar: -On són els seus mobles? Sense contestar, el savi també li va preguntar: -On són els seus? -Els meus? Si jo estic aquí només de pas! -Jo també, li va contestar el savi.

Una vegada algú li va dir a Jesucrist: -Et seguiré arreu on vagis, i Jesús li digué: -Les guineus tenen caus, i els ocells nius, però el Fill de l’Home no te on reposar el cap.

Jesús va tenir clar que ell estava de pas a la terra i que la seva meta era acomplir la missió encomanada pel Pare. No havia vingut a ser servit, si no a servir i a donar la seva vida com a rescat per tothom.

Res material no el lligava a aquesta terra, només una cosa, les persones i aconseguir la seva salvació.

Ho vulguem o no, tots nosaltres també estem de pas en aquesta terra. Molts diuen: -A viure que són dos dies! I es llencen en braços del materialisme per intentar aprofitar la vida al màxim. El resultat, en la majoria dels casos, és decepció i buidor.

D’aquesta actitud de vida de Jesús aprenem dues coses. La primera: Hi ha quelcom més important a la vida que les coses que es veuen. Necessitem retornar a Déu, el nostre Creador, i tenir una relació amb Ell. És aleshores quan les coses que hi ha al nostre voltant recobren el seu sentit ple. I en segon lloc: Amb la seva vida, la seva mort i la seva resurrecció Ell ha obert l’únic camí per retornar a Déu.

Potser creus que tornar a Déu es una pèrdua, però recorda, Jesús va dir: -…Qui perdi la seva vida per mi, la trobarà.

Noticias relacionadas:

  • - Fidel Caralt -   Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. ...

  • - Fidel Caralt -   Tots seguim un camí en aquesta vida. Vulguem o no, prenem decisions que ...

  • < Fidel Caralt > Una curiosa noticia publicada al Nacional Geographic em va sorprendre. ...

  • <Fidel Caralt> Mateu 8:27   I la gent comentava amb admiració: "Quina mena d’home de ...

  • - Fidel Caralt -   La verge concebrà i tindrà un fill, i li posaran el nom d’Emmanuel, que v ...

Els comentaris estan tancats